Računajte na Sofiju

Izvor: S media, 15.Maj.2010, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Računajte na Sofiju

Portparol Ministarstva inostranih poslova (MIP) u Sofiji Velesa Černeva izjavila je da susedi i prijatelji Bugarske sa zapadnog Balkana mogu da računaju na podršku te države.

Komentarišući nedavnu balkansku turneru bugarskog šefa diplomatije Nikolaja Mladenova zemljama zapadnog Balkana, Černeva je naglasila da je ona imala dva cilja.

„Jedan je da pokažeemo našim susedima i prijateljima u regionu, da zaista mogu računati na nas, našu podršku, naše zastupanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << a isto tako i da podelimo naša pozitivna, ali i negativna iskustva po putu ka EU," navela je Černeva za Bugarski državni radio.

Po portparu Černevoj, drugi cilj posete ministra Mladenova zemljama regiona bilo je prikupljanje argumenata, kako bi pred ostalim zemljama-žlanicama Unije bilo istaknuto da je Zapadni Balkan stabilan, "ali da mu je neophodna jasna perpsektiva za članstvo u EU i da bez te perspektive reforme u tim zemljama mogu biti usporene".

Bugarski ministar inostranih poslova Nikolaj Mladenov u okviru balkanske turneje posetio je Makedoniju, Srbiju i njenju južnu pokrajinu Kosovo i Metohiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Albaniju.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.