Izvor: B92, 05.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RS: Predsednički izbori 9. XII?

Banja Luka -- Prevremeni izbori za predsednika Republike Srpske (RS) biće održani najverovatnije 9. decembra, kažu u CIK-u BiH.

Predsednik Centralne izborne komisije (CIK) BiH Stjepan Mikić kaže, međutim, da još nije odlučeno da li će ujedno biti raspisani i izbori za dvojicu potpredsednika tog entiteta.

On je posle konsultativnog razgovora s predsednikom Skupštine RS Igorom Radojičićem i ministrima u Vladi RS potvrdio da će u sredu Komisija doneti odluku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o prevremenim izborima za predsednika i definisati način na koji će se rešiti pitanje izbora potpredsednika RS, prenose današnje Nezavisne novine.

Mikić je rekao da izbori za predsednika RS moraju biti održani u roku od 90 dana, a zbog činjenice da taj rok ističe krajem godine, kada nastupaju brojni praznici, biće organizovani u prvoj polovini decembra.

Radojičić je rekao da je i potpredsednicima RS prestao mandat jer su birani sa jedinstvene liste sa koje je biran i pokojni predsednik RS Milan Jelić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.