Izvor: B92, 08.Jul.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RS: Nezakonite privatizacije

Banja Luka -- Podignute su optužnice protiv devet lica zbog nezakonite privatizacije u 67 preduzeća u Republici Srpskoj.

Devet nekadašnjih rukovodilaca i službenika Direkcije za privatizaciju Republike Srpske terete se za krivična dela zloupotrebe službenog položaja i ovlašćenja i za nesavestan rad u vezi sa prodajom državnog kapitala u 67 preduzeća, saopštilo je tužilaštvo.

Optužnica je podignuta protiv bivšeg direktora Direkcije za privatizaciju RS >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Gorana Škrbića, bivšeg zamenika direktora Milana Kovačića, kao i protiv bivših predsednika komisija za licitaciju - Mirjane Šinik, Zdenke Dmitrović, Vere Tešnjak, Slobodanke Gvozden, Slobodanke Milašinović, Jasne Marinković i Dragana Ivanovića.

Oni se terete da su od 18. marta 2002. do 14. jula 2003. zajedno, i po prethodnom dogovoru, metodama licitacije i specijalne licitacije, određenim osobama omogućili kupovinu državnog kapitala u preduzećima po cenama znatno nižim od stvarne vrednosti.

Time su, navodi se u saopštenju, oštetili budžet RS za više od 49 miliona konvertibilnih maraka (25,1 milion evra).

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.