Izvor: B92, 01.Feb.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RS: Mandatar u nedelju?

Banjaluka -- Kriza u RS trebalo bi da bude prevaziđena u nedelju.

Politička kriza u Republici Srpskoj, nastala posle izglasavanja nepoverenja vladi Pere Bukejlovića, u nedelju bi trebalo da bude okončana jer bi do tada predsednik RS, ujedno predsednik najjače, Srpske demokratske stranke, Dragan Čavić trebalo da imenuje mandatara za sastav nove Vlade.

Predsednik druge po snazi, opozicione Stranke nezavisnih socijaldemokrata, Milorad Dodik saopštio je još prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nedelje da njegova stranka ima potrebnu većinu u Parlamentu. Mladen Ivanić kaže da će devet poslanika njegove Partije demokratskog progresa podržati Dodika jer je to najlogičniji izbor.

"Dodiku neće biti lako da dođe do većine ako se Čavić uopšte opredeli da mu da mandat, da on bude taj koji treba da formira Vladu. Mi kao partija jesmo za to, prirodno je, demokratski logično da posle SDS-a dođe SNSD, a ako oni ne uspeju, da pokušamo da premijera nađemo negde drugde", kaže on.

U toku su konsultacije Čavića i predstavnika svih parlamentarnih stranaka o mandataru.

Kriza u RS počela je kad u Parlamentu nije prošao predlog budžeta vlade Pere Bukejlovića, iz SDS-a.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.