Pusićeva: Još ništa nije gotovo

Izvor: B92, 18.Sep.2013, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pusićeva: Još ništa nije gotovo

Zagreb -- Vesna Pusić izjavila, podom najavljenih sankcija EK zbog nesprovođenja evropskog naloga za hapšenje, da još ništa nije gotovo, da se o toj temi dogovara.

"Ne treba trčati pred rudu, nije gotovo dok nije gotovo, o toj se temi dogovaramo. Mislim da ćemo probleme rešiti, ali mislim da ih nećemo rešavati u medijima", kazala je Pusićeva, preneli su zagrebački mediji.

Ona je poručila da o toj temi više neće govoriti sve dok ona ne bude razrešena u vladi. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Na novinarske tvrdnje da su ona i premijer Zoran Milanović na suprotnim stranama, ona je odgovorila: "Na istoj smo strani i bićemo na istoj strani, kad se problem reši, znaćete... Obavestićemo vas. Za sada zakon nije bio tema vlade".

Evropska komisija je danas u Briselu započela postupak konsultacija sa zemljama članicama o aktiviranju zaštitnih mera predviđenih članom 39 hrvatskog pristupnog ugovora, zbog toga što hrvatski zakon o evropskom nalogu za hapšenje nije u skladu sa evropskim pravnim propisima.

Komisija je predložila "pojačani monitoring i suspenziju" sredstava za pripremu za ulazak Hrvatske u šengenski prostor.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.