Pupovca usred Zagreba gađali hranom

Izvor: Mondo, 28.Sep.2018, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pupovca usred Zagreba gađali hranom

Lider SDSS i poslanik u Hrvatskom saboru, Milorad Pupovac, zajedno sa kolegom poslanikom Borisom Miloševićem, napadnut je usred Zagreba, kada je na njega bačena gomila hrane iz bašte jednog restorana. "Bagra se diže", reakcija Hrvata.

Foto: BETAPHOTO/HINA/Admir BULJUBASIC

Srpsko narodno veće saopštilo jeda su u petak poslepodne na zagrebačkom Dolcu napadnuti saborski zastupnici SDSS-a, Milorad Pupovac i Boris Milošević.

Kafedžija:Nije iz mog restorana
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Anđelko Mandac, vlasnik bistroa Amfora, negira da se taj napad hranom dogodio iz njegovog restorana. "Pa ko u restoru ima limun", zapitao je Mandac u izjavi za Dnevnik.hr, i rekao da je to učinio najverovatnije neko s pijace

Između 14 i 14:10 sati poslanici Pupovac, inače predsednik Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina u Hrvatskom Saboru, i Milošević koji je predsednik Kluba zastupnika SDSS-a u Saboru, nakon završetka saborske sednice prolazili su pored bistroa Amfora na zagrebačkoj pijaci Dolac.

Pupovac: Hrvatska nije kao Hitlerova Nemačka

U jednom trenutku prof. Pupovac osetio je udarac u desnu stranu tela, od vrata do leđa, te u trenutku kad se okrenuo video je da je pogođen sa većim i manjim ostacima hrane od kojih su se neki zadržali na njegovoj odeći (mantilu), a neki (krupniji i krući) odbili su se od njegova vrata, ramena i ruku i rasuli po tlu. Pupovac pretpostavlja da je hrana bačena na njega sa jednog od bližih stolova za kojima su bili gosti restorana Amfora. Ovo nije prvi, ni verbalni, ni fizički nasrtaj na predsednika SDSS-a i predsednika SNV-a, prof. dr. Milorada Pupovca, ali jeste prvi koji je uključivao i jednog od njegovih najbližih stranačkih saradnika, Borisa Miloševića.

S obzirom na to da se ovaj napad dogodio pred brojnim ljudima i na mestu na kojem se zastupnici Pupovac i Milošević gotovo svakodnevno kreću, on u sebi sadrži ne samo bezobzirnost već i karakter potencijalno opasnog fizičkog napada na njih.

Po tome kako je izveden, ovaj napad za cilj je imao otvoreno manifestaciju mržnje, javno poniženje i fizičko ugrožavanje Pupovca...

S obzirom na političku i medijsku kampanju koja se vodi duže vreme a posebno proteklih nedelja protiv zastupnika Pupovca i Samostalne demokratske srpske stranke ovaj napad ne treba nikog da iznenadit jer ta je kampanja takva da potiče ljude ne samo na mržnju već i na nasilje prema njemu i institucijama koje vodi, a time i prema narodu koji predstavlja", stoji u saopštenju stranke koju je prenela TV N1.

"BAGRA SE DIŽE"

Evo kako je na ovo na Twitteru reagovao predsednik Hrvatske seljačke stranke Krešo Beljak.

Bagra!!! Sve su glasniji i sve jači, a većina i dalje šuti i gleda.. do kada?!?! Dok ne počnu otvoreno ubijati Srbe, pedere, a onda i sve nas ostale koji se ne uklapamo u “njihovu” zaostalu i zatucanu Hrvatsku? pic.twitter.com/FNkk5nnXeU

— Krešo Beljak (@KBeljak) September 28, 2018

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

SDSS: Lidera Srpskog nacionalnog veća gađali gomilom hrane u centru Zagreba

Izvor: Blic, 28.Sep.2018

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), lider Srpskog nacionalnog veća i poslanik u hrvatskog parlamentu, Mlorad Pupovac napadnut je danas na zagrebačkoj pijaci Dolac, kada je u prolazu sa stranačkim kolegom Borisom Miloševićem, pogođen gomilom hrane.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.