Pupovac poručio Srbima da se ne boje

Izvor: RTS, 01.Okt.2018, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pupovac poručio Srbima da se ne boje

Predsednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) Milorad Pupovac poručio je Srbima u Hrvatskoj da se ne boje, a tu poruku je uputio u subotu u Varivodama na komemoraciji srpskim civilima ubijenim nakon "Oluje".
Milorad Pupovac je govor održao dan nakon što je napadnut na pijaci u Zagrebu.

U Varivodama i Gošiću u subotu su održane komemoracije i služeni parastosi za 16 srpskih civila ubijenih u tim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << selima u avgustu i septembru 1995, nakon "Oluje".
Pupovac je u obraćanju naveo da je na sednici Vlade Hrvatske te godine, nakon što se ovaj zločin dogodio, tadašnji ministar unutrašnjih poslova izvestio Vladu i predsednika Vlade da je u Varivodama ubijeno devetoro ljudi, mahom starijih, i da su svi ubijeni vatrenim oružjem.
To je, rekao je Pupovac, bilo dovoljno da nadležne sudske institucije i istražni organi pokrenu postupke, "bez rezervi, bez zadrške, odlučno. Jer uzeti devet ljudskih života, opljačkati i zapaliti kuće u uređenoj državi, u državi koja želi da poštuje građanska i ljudska prava, nije moguće. I neki ljudi, zaista, jesu bili optuženi, ali optužba nikad nije izrečena".
"Želim kazati samo jedno – nemojte se bojati! Šta god oko nas neko govorio, kako god oko nas neko pokušao raditi, nemojte se bojati! Bojte se svojih greha, a tuđih greha neka se boje oni koji misle da ih ne čine ili koji misle da kazne nema", rekao je Pupovac u govoru koji je objavljen na sajtu SNV-a.
Nakon parastosa i obraćanja u Varivodama, prisutni su posetili i susedno selo Gošić, gde je 1995. ubijeno sedam srpskih civila.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pupovac u Varivodama: Nemojte se bojati!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2018

Predsednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) Milorad Pupovac poručio je Srbima u Hrvatskoj da se ne boje, a tu poruku je uputio u subotu u Varivodama na komemoraciji srpskim civilima ubijenim nakon "Oluje"...Pupovac je govor održao dan nakon što je napadnut na pijaci u Zagrebu...U Varivodama i Gošiću...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.