Pupovac: Zabrinutost zbog načina na koji funkcioniše HRT 

Izvor: RTS, 26.Sep.2018, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pupovac: Zabrinutost zbog načina na koji funkcioniše HRT 

Poslanik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac kritikovao je hrvatski javni servis HRT i poručio da njegov poslanički klub više neće braniti ponašanje odgovornih u toj televiziji, zbog otkaza koji je dobio novinar Hrvoje Zovko i, kako je rekao, navodnog demantija objavljenog na toj TV da u Jastrebarskom od 1941. do 1945. nije postojao dečji logor.
"HRT je javni servis građana o kojem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << posebnu brigu vodi Sabor i vrlo često je to bilo tema za ovom govornicom – SDSS je često branio i štitio samostalnost uređivačke politike i pospešivanje uslova za njegov rad, ali ono što se u poslednje vreme događa na HRT-u veoma nas zabrinjava", rekao je Pupovac.

Podsetio je da je na HRT-u pre nekoliko dana objavljen navodni demanti da 1945. nije postojao dečji logor što je, kazao je Pupovac, nešto što je samo po sebi nedopustivo i u neskladu s Krivičnim zakonom kada je u pitanju negiranje Holokausta, a istovremeno na HRT-u se donosi odluka o hitnom otkazu uredniku i novinaru, i to po kratkom postupku jer je ušao u verbalni duel s urednicom. 
"Nešto što je trebalo da bude rešeno unutar kuće profesionalnim, kolegijalnim razgovorom i sankcijama koje su primerene toj vrsti ponašanja koje se zbilo između urednice i novinara, završava vanrednim otkazom, a nešto što je vredno pažnje Državnog tužilaštva i nešto što je rezultat kršenja zakona, Ustava i međunarodnih konvencija, to prolazi kao da se nije dogodilo", upozorio je Pupovac i zapitao kakvi su to kriterijumi po kojima HRT radi.
"Ništa, ujeo vuk magare", zaključio je i poručio da Klub poslanika SDSS-a od sada više neće braniti HRT.
Za to će, kazao je, biti prilika već danas s obzirom na to da bi na sednici saborskog Odbora za medije trebalo da bude rasprava o Godišnjem izveštaju o radu Nadzornog odbora HRT-a i sprovođenju nadzora zakonitosti rada i poslovanja HRT-a i to iza zatvorenih vrata, a reč je o javnom novcu, podsetio je Pupovac, preneli su hrvatski mediji.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

PUPOVAC OGORČEN NA HRT: Dali otkaz novinaru zbog svađe s urednicom, a zbog negiranja ustaških konc-logora za Srbe nikom ništa!

Izvor: Kurir, 26.Sep.2018

ZAGREB - Poslanik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), Milorad Pupovac, kritikovao je hrvatski Javni servis HRT i poručio da njegov poslanički klub više neće braniti ponašanje odgovornih u toj televiziji, zbog otkaza koji je dobio novinar Hrvoje Zovko i, kako je rekao, navodnog demantija...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.