Pupovac: Vučić i Plenković treba da rade na prevazilaženju jazova

Izvor: RTS, 06.Jan.2017, 00:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pupovac: Vučić i Plenković treba da rade na prevazilaženju jazova

Zastupnik srpske nacionalne manjine i predsednik Srpskog narodnog veća Milorad Pupovac rekao je da su nesporazumi između Hrvatske i Srbije duboki i to u različitim segmentima i da na njihovom prevazilaženju treba da rade premijeri dve zemlje.
Milorad Pupovac ističe da između Hrvatske i Srbije ne postoji odgovarajuća komunikacija ni oko jednog pitanja.

"Ni oko nestalih, izbeglica, granica, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kulturnog blaga, ratnih zločina. Odgovornost se ne može pripisati samo današnjim akterima. Oni su odgovorni da reše jazove nastale još u Milanovićevo vreme, nastavljeni u Oreškovićevo doba, a Andrej Plenković i Aleksandar Vučić moraju da rade na njima", rekao je predsednik Srpskog narodnog veća za regionalnu TV N1.
Na pitanje kako vidi to što je hrvatsko ministarstvo spoljnih poslova saopštenjem reagovalo na izjave izaslanika srpskog premijera Vladimira Božovića, na prijemu Srpskog narodnog veća uoči pravoslavnog Božića, Pupovac je istakao da se politika srpske zajednice u Hrvatskoj u svim pitanjima koja se tiču Srba i hrvatsko-srpskih odnosa rukovodi dvama pravilima.
"Borba za prava ne sme rušiti odnose među ljudima, među dvema državama, nijedna reč ne sme srušiti napravljeno, a kao drugo, jedina dopuštena sredstva su ona demokratska i to je ono što su naše ideje vodilje", naveo je predsednik Srpskog narodnog veća.
Na opasku da li bi za njega bilo povoljnije da je na ovakvu retoriku žVešće reagovalo, Pupovac je rekao: "Da sam hteo da budem popularan političar ili bi me vetar davno oduvao sa scene ili bih šštetio odnosima Hrvatske i Srbije. Sa tom vrstom politike ne idem. Ja samo pazim da ne produbim ionako duboke nesporazume."

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pupovac:Vučić i Plenković da rade na prevazilaženju jazova

Izvor: B92, 06.Jan.2017

Zagreb -- Zastupnik srpske nacionalne manjine i predsednik SNV Milorad Pupovac kazao je da su nesporazumi između Hrvatske i Srbije duboki i to u različitim segmentima...Ona je naveo da na njihovom prevazilaženju treba da rade premijeri dve zemlje..."Ne postoji adekvatna komunikacija ni oko jednog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.