Pupovac: Sve više poruka mržnje

Izvor: RTS, 14.Jun.2020, 12:32

Pupovac: Sve više poruka mržnje

Zastupnik SDSS-a u hrvatskom Saboru Milorad Pupovac upozorava da je poruka mržnje iz godine u godinu sve više. Ocenjuje da većina političkih aktera i dalje beži od jasne osude toga, a neki, kako ističe Pupovac, od toga grade političku karijeru.
Milorad Pupovac za Indeks je komentarisao preteće poruke upućene Srbima ovih dana i rekao šta i ko sve stoji iza ovakvih događaja.

>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />"To je posljedica političke kampanje koju su pokrenuli pojedini ljudi s desnog i ekstremno desnog političkog spektra, neki od njih i sponzoriraju takve poruke, a vlasti i policija su upoznate sa situacijom. Ovo je posljedica nedelovanja hrvatskog sudstva. Ovo je posljedica vjerskih i obrazovnih autoriteta koji ne vide koliko je to opasno za manjine, ali i za društvo u cjelini", rekao je Pupovac.
Upozorava da je poruka mržnje iz godine u godinu sve više. To, kaže Pupovac, raste u poslednjih nekoliko godina i prema njihovoj evidenciji, broj slučajeva govori o rastu poziva na nasilje i akata nasilja.
Naglašava da se taj broj višestruko umnožio.
"Mi smo na to upozoravali svih ovih godina, ali reakcije nažalost nisu bile adekvatne. Većina političkih aktera i dalje bježi od jasne osude toga, a neki od toga grade političku karijeru. Na nastavku rata i ratnih priča grade političku karijeru. Neki na širenju animoziteta prema Srbima i njihovim predstavnicima grade političku karijeru i političku moć", ocenio je Pupovac.
Dodaje da je ovakva situacija neuobičajena za jednu zemlju Evropske unije, pa čak i za zemlje iz našeg okruženja.
Kaže da se protiv manjine koja mirno živi u zemlji i nastoji joj doprineti vodi vrsta kampanje i da se tako stvara nesigurnost u društvu.
"Provodi se netolerancija i razara demokratsko tkivo", zaključio je Pupovac za Indeks.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.