Pupovac: Manjine ostaju pri amandmanima na Zakon o popisu

Izvor: RTS, 28.Feb.2020, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pupovac: Manjine ostaju pri amandmanima na Zakon o popisu

Predednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac izjavio je da manjine neće pristati na nedefinisane uslove održavanja popisa stanovništva i da zato insistiraju na amandmanima.
Milorad Pupovac kaže da za je za razliku od aktuelnolg trenutka, 2011. u hrvatskom društvu nije bilo toliko mržnje i nasilja prema pripadicima manjina, preneo je zagrebački portal Index.

"Oni (HDZ) ne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << žele pristati na te amandmane, mi ne želimo pristati na nedefinisane uslove održavanja popisa stanovništva", rekao je Pupovac novinarima uoči sastanka stranaka vladajuće koalicije.
Na tom sastanku pripadnici manjina će i dalje insistirati na amandmanima koji predviđaju da se građanima na popisu omogući izjašnjavanje o više materinskih jezika i poštovanju manjinske kvote među popisivačima.
Naveo je i da je za popis stanovništva relevantno da se odvija u tolerantnoj atmosferi društva. "U Saboru je ta atmosfera daleko od tolerantnea, a ni u društvu nije najtolerantnije, posebno u nekim područjima".
Upitan hoće li Zakon o popisu stanovništva danas proći u Saboru, Pupovac je odgovorio da će se to videti nakon ovog koalicionog sastanka.
"Razgovaraćemo, razgovarali smo i proteklih dana. Videćemo kakav će biti stav vladajuće većine", rekao je Pupovac.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.