Pupovac: Glasaćemo za opoziv Oreškovića

Izvor: RTS, 15.Jun.2016, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pupovac: Glasaćemo za opoziv Oreškovića

Zastupnik u Hrvatskom saboru i potpredsednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac potvrdio je da će glasanje o nepoverenju aktuelnom premijeru Tihomiru Oreškoviću biti održano u četvrtak i da će pet manjinaca glasati za njegov opoziv.
Milorad Pupovac je u izjavi za Tanjug rekao da će to biti prilika da manjinci iznesu svoje razloge zbog čega misle da premijer Orešković nema >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << njihovo poverenje.

"To će biti i prilika da premijeru Oreškoviću kažemo zašto ova vlada ovako kako je do sada radila i kako se odnosila prema manjinskim problemima, kako se odnosila prema problemima društva, kako je funkcionisala i kako je razvijala odnose u regiji, ne može imati naše poverenje", jasan je Pupovac.
Upitan kakav rasplet očekuje ukoliko vlada padne, Pupovac kaže da postoji mogućnost da neko pokuša da napravi većinu i prekomponuje vladu.
Podseća da najuticajnija vladajuća HDZ Tomislava Karamarka tvrdi da ima većinu za sastav nove vlade i da je za mandatara već predložila Zdravka Marića.
"U svakom slučaju ako u tome ne uspeju dolaze novi izbori", ukazuje Pupovac uz napomenu da većina građana, kao i većina stranaka u parlamentu, smatra da treba ići na nove izbore, ukoliko Oreškoviću bude izglasano nepoverenje.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Glasaćemo protiv Oreškovića i objasnićemo mu zašto"

Izvor: B92, 15.Jun.2016

Zastupnik u Hrvatskom saboru i potpredsednik SDSS Milorad Pupovac potvrdio je da će glasanje o nepoverenju premijeru Tihomiru Oreškoviću biti u četvrtak...On je potvrdio i da će pet manjinskih poslanika glasati za njegov opoziv...Pupovac je u izjavi za Tanjug rekao da će to biti prilika da manjinci...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.