Vojska i paravojne jedinice u Sudanu u sukobu za moć

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Apr.2023, 11:08

Vojska i paravojne jedinice u Sudanu u sukobu za moć

Borba za vlast između sudanske vojske i zloglasnih paravojnih snaga u toj zemlji, potresla je u subotu, 15. aprila, glavni grad Kartum, a potvrđeno je da su najmanje tri civila ubijena. U sudanskom glavnom gradu Kartumu od subote ujutro odjekuju eksplozije, nakon nekoliko dana napetosti između snaga pobunjenika i vojske te države. Do sukoba je došlo nakon napetosti oko predloženog prijelaza na civilnu vlast. Vojska Sudana tvrdi da njeni avioni gađaju protivničke baze, pod kontrolom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

BESNE SUKOBI U SUDANU Eksplozije i paljba odjekuju na sve strane

Izvor: Blic, 15.Apr.2023

U glavnom gradu Sudana Kartumu čula se danas jaka paljba kada su izbili sukobi između sudanske vojske i paravojnih snaga za brzu podršku (RSF), a sukobi su izbili i u severnom sudanskom gradu Merove, javio je Rojters.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.