Izvor: B92, 28.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ptičji grip u četvrtini županija

Bukurešt -- U Rumuniji je potvrđeno 88 žarišta ptičjeg gripa, a na 23 lokacije postoji sumnja o prisustvu tog virusa.

Kako je izjavio portparol Ministarstva poljoprivrede Adrijan Cibu, virus je prisutan u gotovo jednoj četvrtini županija, a novo žarište je potvrđeno i u Bukureštu, u jednoj ulici na periferiji petog sektora, gde je zbog toga uništeno oko 400 komada živine. Pre nedelju dana, virus H5 je potvrđen i u perifernim oblastima drugog i četvrtog sektoru rumunske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prestonice.

U protekle dve nedelje u Rumuniji je uništeno više od milion komada živine: 500.000 u domaćim gazdinstvima i oko 600.000 u farmama Kodlee, u županiji Brašov, u centru Rmunije.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da u bukureštansku bolnicu za infektivne bolesti "Matej Balš" više ne dolaze osobe sa simptomima ptičjeg gripa, a nijedna od osoba koje su do sada pregledane nije zražena virusom ptičjeg gripa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.