Izvor: B92, 02.Feb.2010, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Psi usmrtili svog gazdu

Ljubljana -- Tri psa, rase bulmastif, napala su na ulici u centru Ljubljane i do smrti rastrgla svog vlasnika, Sašu Barićeviča.

Na lice mesta je stigla i policija, koja nije uspela da spasi napadnutog lekara, jednog od pasa je ubila, dok su dva pod nadzorom. Dva od ta tri psa, su več jednom napala čoveka i to 2006. godine, u vreme kada je o njima brinula bivša žena žrtve današnjeg napada.

Na tom istom mestu su psi, iskočivši iz automobila, napala slučajnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prolaznika, koji je zadobio teške povrede, ali je uspeo da se spasi i preživi.

Vlasnica je tada posedovala četiri bulmastifa, od kojih je policija, koja je stigla na lice mesta, morala jednog da ubije.

Bivša Barićevičeva žena, takođe lekarka, Zora Roter, vlasnica pasa, je tada tvrdila da su je psi branili.

Još tada su se u Sloveniji vodile debate zbog toga što psi, nakon napada, nisu bili usmrćeni, već dati na brigu Barićeviču, iako su u naređenom procesu prevaspitavanja napali i instruktorku u školi za pse.

Uprkos tome, treneri su ocenili da su psi prošli proces prevaspitavanja i predali ih na brigu Barićeviču.

Posle napada 2006. godine, tim opasnim psima određena je zadržavanje u prihvatnom centru za pse, ali su kasnije vraćeni vlasniku pod strogim uslovima za njihovo držanje

Pitanje odgovornosti tada nadležnih organa se ponovo otvorilo, nakon večerašnje smrti lekara Barićeviča, jer je prilikom prvog napada Veterinarska uprava Slovenije potpisala nalog za usmrćivanje pasa, ali je sadašnji ministar poljoprivrede, Milan Pogačnik, tada potpisao odluku kojom je dozvolio da se psi predaju Barićeviču, koji je zbog prve odluke poveo ustavni spor.

Zbog toga Slovenačka narodnjaćka stranka več zahteva da ministar Pogačnik da ostavku, tvrdeći da je ministar tada imao sve mogućnosti da spreći današnju, tragičnu nesreću.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Psi usmrtili svog gazdu na ulici u Ljubljani

Izvor: SrbijaNet.rs, 02.Feb.2010

Tri psa napala su danas svoga gazdu na ulici u Ljubljani i usmrtili ga, javila je slovenačka novinska agencija STA. Policija je jednog psa ubila na licu mesta, dok se ostala dva nalaze pod kontrolom, saopštila je ljubljanska policija.

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Tri psa u Ljubljani ubila svog vlasnika

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Feb.2010, 00:06

U slovenačkoj prestonici Ljubljani tri psa rase bulmastif danas su napala i ubila svog vlasnika, navela je policija. Policija je dodala da je posle incidenta ubila jednog psa, a druga dva je uspela da stavi pod kontrolu. Slovenački organi reda nisu identifikovali žrtvu, niti su naveli više...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Ljubljana: Psi zaklali vlasnika

Izvor: Glas javnosti, 03.Feb.2010

LJUBLJANA - U slovenačkoj prestonici Ljubljani tri psa rase bulmastif juče su napala i ubila svog vlasnika, navela je policija...Policija je dodala da je posle incidenta ubila jednog psa, a druga dva je uspela da stavi pod kontrolu...Slovenački organi reda nisu identifikovali žrtvu, niti su naveli...

Nastavak na Glas javnosti...

Psi usmrtili svog gazdu

Izvor: Blic, 03.Feb.2010

Sinoć su tri psa, rase bulmastif, napala na ulici u centru Ljubljane i do smrti rastrgla svog vlasnika, Sašu Barićeviča...Na lice mesta je stigla i policija, koja nije uspela da spasi napadnutog lekara, tom prilikom jednog od pasa je ubila, dok su dva psa savladana i odvedena. Dva od ta tri psa,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.