Prvi maj u Hrvatskoj u znaku protesta

Izvor: RTS, 01.Maj.2016, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi maj u Hrvatskoj u znaku protesta

Međunarodni praznik rada, 1. maj sindikalne organizacije-Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Nezavisni hrvatski sindikati obeležavaju protestno, sindikalnom povorkom s porukom: "Ljude ispred profita".
Zviždeći i lupajući po metalnim bačvama, povorka nekoliko stotina demonstranata, članova Sindikata i sindikalnih čelnika, krenula je ispred Radničkog doma prema parku Maksimir, gde će se održati >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << centralna svečanost obeležavanja Praznika rada.
Među transparentima koje nose su poruke: "S faksa na berzu – s posla na groblje", "Mirovina, šta je to?", "Radnik nije uhljeb!", "Ko je jamio jamiće opet", "Gde ćemo raditi kad prodate naša radna mesta?".
Demonstranti su takođe nosili zavežljaje na štapu simbolizirajući siromaštvo hrvatskih radnika, kao i hrvatske zastave i sindikalna obeležja.
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) PRVI MAJ U ZAGREBU: Demonstranti na Maksimiru zvižde i lupaju po buradima

Izvor: Kurir, 01.Maj.2016

...#n1info pictwittercom/SRoroJ75Pi.."Pozdravimo Oreškovića s uaaaaaa", "Nećemo takvu Vladu", "Rušićemo ih na izborima", orilo se danas u zagrebačkom parku Maksimiru, gde se nekoliko stotina osoba uprkos kiši i lošem vremenu okupilo na prvomajskom protestu..Sindikalna prosvjedna povorka s porukom...

Nastavak na Kurir...

Dvije protestne šetnje u Zagrebu

Izvor: Capital.ba, 01.Maj.2016

ZAGREB, Sindikalne i druge organizacije u Hrvatskoj obilježile su danas 1. maj, Međunarodni praznik rada, protestnim skupovima u Zagrebu, na kojima je ukazano na loš položaj radnika, a kritikovane su i najavljene reforme hrvatske Vlade. Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Nezavisni hrvatski sindikati...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.