Prva žrtva koronavirusa u Crnoj Gori, ovog meseca boravio u Srbiji

Izvor: RTS, 23.Mar.2020, 00:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva žrtva koronavirusa u Crnoj Gori, ovog meseca boravio u Srbiji

Direktor Kliničkog centra Crne Gore Jevto Eraković izjavio je da je u Crnoj Gori registrovan prvi smrtni slučaj od koronavirusa. Reč je o muškarcu koji je imao 65 godina.
Preminuli muškarac je sinoć posle ponoći primljen u Klinički centar sa hroničnim oboljenjem pluća, navodi se u zajedničkom saopštenju KCCG i Instituta za javno zdravlje.
"Uzorak brisa je uzet nakon dolaska pacijenta u Klinički >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << centar, a analize su potvrdile da je pacijent imao Kovid-19. Ovaj građanin je u prvoj polovini ovog meseca boravio u Srbiji", navodi se u saopštenju.
Preminuli muškarac je iz Herceg Novog. 
Ranije danas je saopšteno da je broj obolelih u Crnoj Gori porastao na 21 i da se pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom nalazi se 5.565 osoba.
 
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Prva žrtva korona virusa u Crnoj Gori

Izvor: Danas, 23.Mar.2020

U Crnoj Gori je potvrđen prvi smrtni slučaj od posledica korona virusa. Reč je o 65-godišnjem muškarcu, navodi se u zajedničkom saopštenju Instituta za javno zdravlje (IJZ) i Kliničkog centra Crne Gore.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.