Protesti u više makedonskih gradova, kordon policije zaustavio demonstrante ispred Sobranija (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 20.Apr.2016, 00:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti u više makedonskih gradova, kordon policije zaustavio demonstrante ispred Sobranija (VIDEO)

U Skoplju i drugim makedonskim gradovima večeras su održani protesti građana nezadovoljnih odlukom predsednika Đorđa Ivanova o aboliciji odgovornih u aferi „prisluškivanje“ U Skoplju i drugim makedonskim gradovima večeras su održani protesti građana nezadovoljnih odlukom predsednika Đorđa Ivanova o aboliciji odgovornih u aferi „prisluškivanje“.Skup u Skoplju, u organizaciji građanske inicijative „Protestujem“, počeo je ispred zgrade Specijalnog javnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << tužilaštva, kao i prethodnih večeri u znak podrške toj instituciji. Okupljeni su potom prošli pored kancelarije predsednika države i zgrade Ministarstva pravde na koju su bacali kese sa farbom. Zatim su stigli do zgrade Sobranja koju je čuvao kordon policije. Demonstranti su se tu zadržali sat vremena nakon čega su došli do Trga Makedonija, prenose makedonski mediji. Demonstranti su skandirali parole: „Ostavka Ivanova“, „Nema pravde — nema mira“ i „Jednakost, pravda, sloboda“. Demonstranti zahtevaju i da se ukine odluka o raspisivanju prevremenih izbora za 5. juna. Protesti su održani i u Bitolju, Prilepu, Kočanima, Velesu i Kumanovu. (Izvori: sputniknews.com)

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Protest u Skoplju i više drugih gradova

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Apr.2016

Građanska inicijativa "Protestujem" po osmi put je večeras organizovala protest u Skoplju protiv odluke predsednika Đorđa Ivanova o aboliciji političara umešanih u aferu "Prisluškivanje"...Demonstranti traže njegovu ostavku, izmenu odluke o izborima zakazanim za 5. jun i formiranje ekspertske...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.