Protesti u više makedonskih gradova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2016, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti u više makedonskih gradova

U Skoplju i drugim makedonskim gradovima i večeras se održavaju protesti građana nezadovoljnih odlukom predsednika Đorđa Ivanova o aboliciji odgovornih u aferi "prisluškivanje".

Skup u Skoplju, u organizaciji građanske inicijative "Protestujem", počeo je ispred zgrade Specijalnog javnog tužilaštva, kao i prethodnih večeri u znak podrške ovoj instituciji.

Okupljeni su potom prošli pored kancelarije predsednika i zgrade Ministarstva pravde na koju su bacali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kese sa farbom.

Zatim su stigli do parlamenta koji je čuvao kordon policije. Demonstranti su se tu zadržali sat vremena nakon čega su došli do Trga Makedonija, prenose makedonski mediji.

Demonstranti skandiraju parole "Ostavka Ivanova" i "Nema pravde - nema mira", kao i "Jednakost, pravda, sloboda".

Demonstranti zahtevaju i da se ukine odluka o raspisivanju prevremenih izbora 5. juna.

Protesti se održavaju i Bitolju, Prilepu, Kočanima, Velesu i Kumanovu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Protesti u više makedonski gradova

Izvor: B92, 19.Apr.2016

U Skoplju i drugim makedonskim gradovima i večeras su održani protesti građana nezadovoljnih odlukom predsednika Đorđa Ivanova o aboliciji...Skup u Skoplju, u organizaciji gradjanske inicijative "Protestujem", počeo je ispred zgrade Specijalnog javnog tužilaštva, kao i prethodnih večeri u znak...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.