Protesti u Bugarskoj zbog ubistva novinarke

Izvor: RTS, 08.Okt.2018, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti u Bugarskoj zbog ubistva novinarke

Stotine građana protestovalo je u više gradova širom Bugarske zbog ubistva 30-godišnje novinarke Viktorije Marinove u podunavskom gradu Ruse.
Građani su se okupili na trgu "Sveta nedelja" u Sofiji i paljenjem sveća odali počast ubijenoj novinarki.

Okupljeni su nosili transparente sa natpisima: "Ako nema pravde, nema ni mira", "Mito ubija"... 
Protesti su održani i u drugim gradovima, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Plovdivu, Ruse, Staroj Zagori, Jambolu...

Bugarska istraživačka novinarka Viktorija Marinova (30) brutalno je pretučena, silovana i zadavljena u subotu u gradu Ruse na severu Bugarske, a njeno telo pronađeno je na keju pored Dunava.
Marinova je bila novinarka i urednica emisije "Detektor" na lokalnoj televiziji TVN i istraživala je navodnu korupciju koja je povezana sa fondovima Evropske unije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BUGARSKA NA NOGAMA ZBOG BRUTALNOG UBISTVA NOVINARKE: Protesti širom zemlje, stotine na ulicama (FOTO)

Izvor: Kurir, 09.Okt.2018, 08:26

Stotine građana protestovalo je u više gradova širom Bugarske zbog ubistva novinarke Viktorije Marinove u podunavskom gradu Ruse.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.