Protesti i u Mađarskoj: Nećemo ropski zakon o radu!

Izvor: Vesti-online.com, 08.Dec.2018, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti i u Mađarskoj: Nećemo ropski zakon o radu!

Hiljade Mađara protestovale su danas u Budimpešti protiv novog predloga zakona o radu koji omogućava poslodavcima da od zaposlenih traže do 400 sati prekovremenog rada godišnje.

Kritičari ovog predloga taj zakon nazivaju "ropskim", prenosi Rojters.

Članovi sindikata i njihove pristalice nose transparente sa natpisima "Protestujemo protiv ropskog zakona" i druge.

Predlog zakona o radu podnet je parlamentu ove nedelje i naišao je na oštre kritike, izazvavši >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << najmasovniji protest za više od godinu dana, navodi Rojters.

- Zaista nas pogađa to u kom pravcu idu stvari u ovoj zemlji - rekao je potpredsednik sindikata metalaca Vašaš, koji je dodao da vlada donosi zakone uz vrlo oskudne konsultacije sa onima koje to pogađa.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hiljade Mađara protiv dopuna Zakona o radu

Izvor: Capital.ba, 08.Dec.2018

BUDIMPEŠTA – Hiljade Mađara okupilo se na demonstracijama u Budimpešti protiv prijedloga dopune Zakona o radu kojim se poslodavcu dozvoljava da od zaposlenih zahtijeva prekovremeni rad u trajanju od 400 sati. Članovi radničkih sindikata i njihove pristalice okupile su se na protestima noseći...

Nastavak na Capital.ba...

Protest u Budimpešti zbog novog predloga zakona o radu

Izvor: RTS, 08.Dec.2018

. Hiljade Mađara protestovale su u Budimpešti protiv novog predloga zakona o radu koji omogućava poslodavcima da od zaposlenih traže do 400 sati prekovremenog rada godišnje. Kritičari ovog predloga taj zakon nazivaju "ropskim", prenosi "Rojters". 

Nastavak na RTS...

Hiljade Mađara na ulicama zbog "ropskog zakona" o radu

Izvor: Vesti-online.com, 08.Dec.2018

Na hiljade Mađara protestovalo je danas u Budimpešti protiv novog predloga zakona o radu koji omogućava poslodavcima da od zaposlenih traže do 400 sati prekovremenog rada godišnje...Kritičari ovog predloga taj zakon nazivaju "ropskim", prenosi Tanjug pozivajući se na Rojters...Članovi sindikata...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.