Protest u Puli-podrška veteranima

Izvor: S media, 30.Jan.2011, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest u Puli-podrška veteranima

Oko sto gradjana Pule protestovalo je danas u tom gradu u znak podrške hrvatskim veteranima koje Srbija tereti za ratne zločine.

Skup, koji je organizovalo Udruženje hrvatskih veterana Zavet istarske županije, trajao je oko pola sata, a na njemu nije bilo govora. Kako su objasnili organizatori, učesnici su želeli ćutanjem da iskažu ogorčenost veterana postupcima hrvatskih vlasti prema onima koji su im omogućili da brinu o nacionalnim interesima.

[imgright=Skup >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << podrške braniteljima]

Kao neposredni povod za okupljanje organizatori su naveli nedavno hapšenje vukovarskog veterana Tihomira Purde, koji se nalazi u pritvoru u BiH pod optužbama Srbije za ratni zločin 1991.

Protest je održan u dvorištu crkve sv. Antuna.

Demonostranti su izrazili očekivanje da Tihomir Purda neće biti izručen Srbiji.

(Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Održan protest u Puli u znak podrške veteranima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Jan.2011

Oko sto građana Pule protestovalo je u nedelju u tom gradu u znak podrške hrvatskim veteranima koje Srbija tereti za ratne zločine. Skup, koji je organizovalo Udruženje hrvatskih veterana Zavet istarske županije, trajao je oko pola sata, a na njemu nije bilo govora. Kako su objasnili organizatori,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Održan protest u Puli u znak podrške veteranima

Izvor: Šumadija Press, 31.Jan.2011, 13:45

Oko sto građana Pule protestovalo je u nedelju u tom gradu u znak podrške hrvatskim veteranima koje Srbija tereti za ratne zločine.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.