Protest u Bihaću protiv migranata

Izvor: RTS, 15.Nov.2019, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest u Bihaću protiv migranata

Oko trista građana Bihaća protestovalo je ispred privremenog prihvatnog centra "Bire" poručujući migrantima da "odu kući" i "oslobode Bihać".
Građani su prvo ušli u krug "Bire" sa zastavicama na engleskom jeziku, na kojim "prozivaju" i Međunarodnu organizaciju za migracije (IOM) da odu iz njihovog grada, prenosi portal Kliks.
Iz kruga ih je policija pomerila ispred kapije, poručivši >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << im da je "Bira" privatni posed i da ne mogu tu stajati.
S druge strane ograde, bilo je tridesetak migranata koji nisu razumeli šta se dešava i zbog čega su im građani Bihaća poručivali da odu, navodi sarajevski portal.
Mogli su se čuti povici okupljenih koji traže da se migranti izmeste iz njihovog grada, ali i kantona, ističući kako je Una njihova.
Ugovori IOM sa centrom "Miral" kod Velike Kladuše i bihaćkom "Birom" danas ističu, a prema zaključcima Operativne grupe za rešavanje migrantske krize u Unsko-sanskom kantonu, njima je zabranjeno da budu produženi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.