Protest u Banjaluci: Narod je izabrao mene

Izvor: Mondo, 14.Okt.2018, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest u Banjaluci: "Narod je izabrao mene"

Lider SDS-a Vukota Govedarica obratio se večeras okupljenim građanima na skupu "Pravda za Davida" u Banjaluci optuživši vlast da je pokrala izbore.

Foto: MONDO/Vedran Ševčuk Ilustracija

„Vi ste izabrali mene za predsednika i hvala vam na tome. Hoću da znam koliko je bilo lažnih listića 7. oktobra. Tražimo da se prebroje svi glasački listići i da nađemo one lažne“, poručio je Govedarica.

Naglasio je da će biti istrajan u borbi i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << on nije jedan od onih koji pristaju na nagodbe te dodao da on ne trguje politikom.

„Osećam volju naroda koja izražena i da sam ja čovek kojeg je narod birao. Nisam pokraden ja, nego volja naroda i učinićemo sve da utvrdimo istinu“, rekao je Govedarica i vladajućim strukturama poručio da narod sa njima nema budućnost.

„Poručujem zlu da će biti pobeđeno, a dobro nagrađeno. Hoćemo da živimo kao slobodni ljudi u RS“, istakao je i dodao da veruje u RS u kojoj svi imaju jednaka prava i odgovaraju za ono što su radili.

Na skupu „Pravda za Davida“ okupljenima se 203. put obratio otac Davida Dragičevića dajući vlastima novi rok do 18. novembra da se reši slučaj ubistva njegovog sina.

U protivnom on će predvoditi, kako kaže, svoj narod.

„Ako vi ne budete uradili sve što trebate, ja ću lično povesti svoj narod i ljude iza mene u borbu na život“,  rekao je Dragičević i dodao da traži konkretna rešenja, te da njemu ne trebaju ni advokati.

Zatražena pravda za Davida i ponavljanje izbora

Na večerašnjem okupljanju u centru Banje Luke, Dragičević je osporavao institucije RS, te optuživao policiju da je umešana u ubistvo njegovo sina.

On je okupljenim građanima Vukotu Govedaricu najavio kao „naš predsednik“.

„Vukota od sutra se počni ponašati kao naš predsednik. Povedi narod, ako ti nećeš, ja ću“, rekao je Dragičević.

Na večerašnjem skupu obratio se i Adam Šukalo tražeći poništenje izbora.

Podsećamo, 7. oktobra u BiH su se održali parlamentarni izbori, a prema preliminarnim podacima CIK-a, kandidat SDS-a Vukota Govedarica osvojio je drugo mesto.

Kandidatkinja SNSD-a Željka Cvijanović nadmašila je Govedaricu i ostvarila razliku od 29.000 glasova više.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.