Protest protiv koncerta Lepe Brene u Zagrebu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest protiv koncerta Lepe Brene u Zagrebu

ZAGREB - Hrvatski ratni veterani održali su danas na Trgu bana Josipa Jelačića u centru Zagreba protestni skup zbog najavljenog koncerta Lepe Brene u Zagrebu.

Protest su zbog najavljenog koncerta pevačice iz Srbije organizovali Zbor braniteljskih udruženja iz Domovinskog rata grada Zagreba i Nezavisni dragovoljci hrvatski, pod geslom "Odbrana i čast".

Ratni veterani su pozvali građane na bojkot koncerta i počeli da prikupljaju potpise na peticiju protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << održavanja koncerta koju će uputiti nadležnim državnim organima.

Veterani Lepoj Breni zameraju što se u Brčkom 1993. godine slikala u uniformi vojske Republike Srpske. Pevačica je tada izjavila da je morala da obuče uniformu kako bi spasila oca.

Koncert Fahrete Jahić Živojinović, poznate kao Lepa Brena, najavljen je za 13. jun u Areni "Zagreb".

Predsednica NDH Slavica Hruškar izjavila je da je održavanje tog koncerta političko pitanje o tome dokle su stigli hrvatska kultura i obrazovanje i dodala da "hrvatski političari i 'kulturnjaci' ne usuđuju da se okrenui prema Zapadu kojeg se boje".

Hrušakr je rekla i da je Lepa Brena "neprihvatljiva" u Zagrebu sve dok se u pulskoj Areni zabranjuje nastup jednog branitelja - Marka Perkovića Tompsona i dodala da bi "sve bilo drugačije da smo se razišli bez žrtava".

Najavljeni Brenin koncert osudili su i predstavnici drugih veteranskih udruženja i udruženja stradalih u ratu, a predsednik Udruženja branitelja, invalida i udovica "Podravka" Mladen Pavković rekao je da je razgovarao s organizatorima koncerta kako bi se dogovorili o uplaćivanju novca za decu branitelja ili o otkazivanju koncerta.

"Želeli smo da Lepa Brena i organizatori koncerta shvate da još nije vreme za organizovanje takvog koncerta", istakao je Pavković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.