Protest opozicije u Crnoj Gori

Izvor: RTS, 27.Sep.2015, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest opozicije u Crnoj Gori

Ispred zgrade Skupštine Crne Gore u Podgorici počeo je protest opozicionog Demokratskog fronta, koji će trajati, kako su najavili organizatori, sve dok se ne ispune njihovi zahtevi, a to su formiranje prelazne vlade i organizovanje fer izbora.
Pred građanima koji su ispred parlamenta pojavili su se lideri DF-a, koji su pozdravljeni aplauzom, prenela je Radio-televizija Crne Gore, navodi Tanjug.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Funkcioner DF-a Koča Pavlović poručio je da više neće dozvoliti da se, kako je rekao, izbori u Crnoj Gori kradu.
On je rekao da su odlučili da od Crne Gore prave slobodnu državu, i da organizuju slobodne izbore.
Navodeći kako će ovaj dan u istoriju ući "kao početak pada zadnjeg diktatora u Evropi", poslanik DF-a Javno Vučinić poručio je da premijer mora da ode.
"Sve njih je zajedno ulica donela i ona ih mora odneti", rekao je Vučinić.
Ispred parlamenta su stigli lideri DF-a Andrija Mandić, Predrag Bulatović, Nebojša Medojević, Branko Radulović, Milan Knežević...
Na proteste su organizovano nakon 14 sati krenuli građani iz Nikšića, Berana, Pljevalja, Bijelog Polja, Andrijevice, Herceg Novog...
Policija je raspoređena ispred svih državnih institucija i ambasada.
Organizatori su najavili da će ispred Skupštine postaviti oko 1.000 šatora.
Organizatori su u subotu poručili da će protest u Podgorici biti demokratski i miran skup građana i da će ishoditi formiranjem prelazne Vlade, a potom i demokratskim izborima.
Funkcioneri DF-a su optužili direktora policije Slavka Stojanovića da, kako kažu, izjavama širi paniku među građanima i poručili da na protestima neće biti sukoba niti nemilih scena.
Iz Uprave policije je poručeno da će ovo javno okupljanje biti snimano.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Podgorica: Počeo protest opozicije, policija poslala oklopna vozila

Izvor: Blic, 27.Sep.2015

Ispred zgrade Skupštine Crne Gore u Podgorici počeo je protest opozicionog Demokratskog fronta (DF), koji će trajati, kako su najavili organizatori, sve dok se ne ispune njihovi zahtevi, a to su formiranje prelazne vlade i organizovanje fer izbora... Policija je ispred Skupštine Crne Gore dovela...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.