Protest miran, građani se razilaze

Izvor: VOA, 12.Jul.2020, 20:54

Protest miran, građani se razilaze

Ispred Doma narodne skupštine u Beogradu, kao i prethodnih dana, održava se građani u šestom po redu protestu protiv atktuelne vlasti. Do 22.30 sati protest je proticao mirno i bez incidenata, a građani, njih oko hiljadu, lagano su počeli da se razilaze. Ispred zgrade parlamenta nema vidljivo prisutne policije, ali je ona primećena u Kosovskoj ulici iza zgrade parlamenta. Primećene su konjičke jedinice i desetak policijskih kombija. Saobraćaj je na Trgu Nikole Pašića sve vreme trajanja protesta oobustavljen, ali se normalno odvijao Ulicom kneza Miloša. Iz Dečanske se ne može ka Trgu Nikole Pašića, a saobraćaj je obustavljen i od Kneza Miloša do Crkve svetog Marka. Izveštači su javili da je oko 20 sati nekoliko stotina demonstranata stajalo ispred Skupštine i u Pionirskom parku prekoputa nje. Među okupljenima primećeni su i lideri opozicionih stranaka Dragan Đilas, Borko Stefanović i Zoran Lutovac.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Šesti protest u Beogradu, bez incidenata

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Jul.2020

Ispred Skupštine Srbije po šesti put zaredom u nedelju uveče okupili su se građani, a u odnosu na prethodne proteste, bio je primetan značajno manji broj ljudi. Saobraćaj je, kao i prethodnih večeri, bio blokiran u oba smera, a iza parlamenta bile su raspoređene policijske snage koje nisu reagovale. Građani...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.