Protest desničara na austrijsko–slovenačkoj granici

Izvor: RTS, 31.Okt.2015, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest desničara na austrijsko–slovenačkoj granici

Nekoliko stotina pristalica desničara održalo je protest, u austrijskom graničnom području Špilfeld–Šentilj, protiv tražilaca azila koji hrle u tu zemlju u potrazi za boljim životom.
Demonstranti su se uputili prema izbegličkom kampu i pevali antivladine slogane i držali transparente na kojima je pisalo: "Nema šanse" ili "Nećeš Evropu učiniti svojim domom".

Austrijski desničarski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << lider Tomas Kirhner rekao je da oni pozdravljaju izbeglice kojima, zapravo, treba pomoć, "ali ne bez kontrole" i insistirao na stavu da "niko ne zna ko ulazi (u zemlju), što je opasnost za celu Austriju".
AP navodi da je mala grupa levičara održala kontramiting i da su nosili transparente "Izbeglice dobrodošle".
Slovenačka agencija STA navela je da je danas ukupno 4.258 izbeglica ušlo u Sloveniju iz Hrvatske, dok je 5.441 nastavilo ka Austriji.
U najnovijem izveštaju slovenačke policije, u glavnom smeštajnom centru u Šentilju u blizini granice sa Austrijom nalazi se 2.635 ljudi, dok se, u međuvremenu, oko 260 smestilo u centru Dobova, u blizini železničke stanice Dobova – glavne ulazne tačke za izbeglice iz Hrvatske.
Broj izbeglica koje su evidentirane u Sloveniji i predate austrijskim vlastima od 20. oktobra, kada je slovenačka policija počela da vodi statistiku, dostigla je 97.681, dok je ukupan broj izbeglica koji su prešli u Sloveniju, otkada je Mađarska zatvorila svoje granice pre dve nedelje, dostigao 114.541, navodi STA.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

PROTEST NA AUSTRIJSKOJ GRANICI: Desničari krenuli na izbeglički kamp!

Izvor: Kurir, 01.Nov.2015, 11:37

Demonstranti su u austrijskom graničnom području pevali antivladine slogane i držali transparente na kojima je pisalo "nema šanse" ili "nećeš Evropu učiniti svojim domom...BEČ/LJUBLJANA  - Nekoliko stotina pristalica desničara protestovalo je sinoć u austrijskom graničnom području Špielfeld...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.