Protest brčanskih radnika

Izvor: Politika, 27.Avg.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest brčanskih radnika

Brčko– Oko 500 nezaposlenih radnika iz Brčkog juče je održalo jednočasovni mirni protest ispred zgrade Vlade distrikta tražeći od nadležnih novac za otpremnine i povezivanje radnog staža u periodu od 1992. godine do okončanja sporova. Prema nekim procenama za ove namene iz budžeta distrikta trebalo bi izdvojiti više od 1,5 milion maraka.

Okupljeni radnici nekadašnjih privrednih giganata „Izbora”, „Interpleta”, „Bimeksa” „Bosne” >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i drugih preduzeća, koji su usled ratnih sukoba, tranzicije i privatizacije ostali bez posla, istakli su da samo žele da ostvare svoja prava i na ovaj način pokažu da su i dalje zajedno u nevolji koja ih je snašla, te da će istrajati u poslu koji su započeli.

Predsednik Organizacionog odbora nezaposlenih radnika u distriktu Brčko Sabim Henjaković istakao je da su se nezaposleni radnici preksinoć sastali sa gradonačelnikom Brčkog Mirsadom Đapom i njegovim saradnicima koji su izrazili spremnost da sporna pitanja reše.

Pravni zastupnik radnika Dragoslav Duvnjak obavestio je radnike da je na sastanku sa gradonačelnikom dobio obećanje da će im biti povezan radni staž od aprila 1992.godine do decembra 1997. godine, te da će nadležni iznaći rešenje za isplatu otpremnina.

Na protestnom skupu predočeni su i problemi nedostatka tačne evidencije o broju radnika koji su ne svojom voljom ostali bez posla. Od radnika je zatraženo da do subote 30. avgusta Organizacionom odboru dostave svoja dokumenta.

M. Đurđević

[objavljeno: 28/08/2008.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.