Prosuli vodu za Pamelom

Izvor: Politika, 18.Jul.2009, 00:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prosuli vodu za Pamelom

„Čuvarki plaže” konačno ostvarena želja da dobije kreditnu karticu „Atlas” banke koju ne može da ima u Americi, ali može u Montenegru

Od našeg dopisnika

Budva – Nekako u isto vreme dok su meštani Svetog Stefana i Miločera protestovali ispred kapija zaključanog „sveca” zbog toga što je zakupac iz Singapura ogradio plaže i zabranio pristup na njih, u Budvu je sletela vremešna, ali dobrodržeća specijalna gošća „Atlas >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << grupe”, vlasnika Duška Kneževića, „čuvarka” plaža Majamija, pomalo zaboravljena, po mnogima osrednja glumica Pamela Anderson.

Helikopterom je lebdela između Budve, Podgorice i Meljina, neprestano se oduševljavajući lepotama Montenegra, svojim ljubaznim domaćinima, ali i lokacijama na kojima treba da „niknu” novi apartmani i stanovi.

Danima je crnogorska štampa, na udarnim stranama, izveštavala o poseti nekadašnje „Plejbojeve” „zečice”, TV i radio stanice su prve minute rezervisale za njeno kretanje i izjave. U senci njene posete ostala je poseta Podgorici i Kotoru i samog Havijara Solane.

Najavljena zvučno kao potencijalni investitor turističkih projekata na jugu Jadrana, Pamela je u budvanskoj „Avali” kazala novinarima da nije bankrotirala, kako je to objavila američka štampa, da, istina, živi u luksuznoj prikolici jer to vole njena deca, da je ulagala u nekretnine i da to namerava i dalje da čini. A na pitanje koliko je težak njen kapital i koju će sumu uložiti u Crnu Goru, rekla je da je to „poslovna tajna”.

Da nije baš u besparici pokazala je dajući 10.000 dolara za dečji dom u Bijeloj, a onda je odabrala dva mesta u kojima bi volela da ima stanove: poslovni kompleks „Atlas kapital centra” u Podgorici i Pržno kod Miločera, gde „Atlas grupa” namerava da gradi stanove. Kazala je, doduše, da bi želela da ulaže u spa objekte budućeg turističkog centra u Meljinama i pohvalila se da je otvorila bankovi račun u „Atlas” banci i dobila od nje kreditnu karticu.

Pamela je došla, videla i otišla. Održala je reč, što se posete tiče. A da li će uopšte nešto uložiti, pokazaće vreme. Zli jezici su nakon njene izuzetno medijski propraćene posete kazali da će možda postati stanovnik ovog područja, ako joj „Atlas grupa”, kojoj očigledno dobro dođe promocija „a la Pamela”, pokloni koji stan. A investiraće, vele, kada izađe iz prikolice. A kada će to biti, ne zna se... Narod Crne Gore, navikao na obećanja, voli kada se ona odenu u „beli šorts”, kako je bilo ovoga puta.

A poslednjih godina su u modi najave velikih ulaganja poznatih. Serena i Venus Vilijams, prvi reketi ženskog tenisa, i njihova poslovna mama, nisu došle na Crnogorsko primorje, iako je njihova „radna” poseta najavljivana više puta. Nisu stigli ni bogati šeici da grade hotele tornjeve na Slovenskoj plaži, ni bogati „Kempinski”, ni Roman Abramovič... Ni mnogi drugi poznati i bogati. Došla je Pamela koja odavno ne snima (ako se u to ne računaju reklamni spotovi), izazvala pomamu, medijsku pre svih, izobećavala puno i otišla. „Bal na vodi” je trajao tri dana, a onda su se svi vratili u stvarnost. Turističku, prilično tužnu kada su plaže u špicu sezone poluprazne baš kao i brojni apartmani duž obale. No, opet će zlobnici, možda sve krene bolje posle Pameline posete, za koju gradonačelnik Podgorice, pošto joj je obavio crnogorski šal preko ramena, reče da iza nje „treba prosuti vodu”. Što znači da će onda krenuti. Verovatno i sa investicijama i u turizmu.

Crna Gora se odlučila poodavno za turizam i svaka promocija dobro dođe. Ipak, kako to predloži jedan Budvanin, prilikom ispraćaja atraktivne gošće „Atlas grupe”, nije zgorega da do njene nove posete zakazane za avgust svi na jugu malo porade oko toga da se cene smeštaja i u hotelima i kod privatnika malo snize, kao i „globa” za parkiranje automobila, iznajmljivanje suncobrana i ležaljki, i da se uklone deponije oko glavnih puteva uz more... Kako bi sezona krenula makar početkom avgusta.

„Crna Gora ka Monako, nego kako.”

Savo Gregović

--------------------------------------------------

Nevino iskustvo

Andersonova je naglasila da je nije strah da investira dok traje globalna kriza, zato što takva investicija nije opasna stvar „već nevino iskustvo”. Dodala je da bi se i njenoj deci dopalo da ulaže u Crnu Goru.

---------------------------------------------------

I Sofija Loren obećavala

Poznih šezdesetih i ranih sedamdesetih godina prošlog veka, poznata glumica Sofija Loren odmarala se u čuvenoj vili 118, sada zaključanog grada-hotela Sveti Stefan, sa svojim bogatim suprugom Karlom Pontijem. Lepoj Italijanki zapalo je za oko naselje Šumet kod „sveca” i „rezervisala” ga je za gradnju vile za odmor. Istovremeno je Karlo Ponti, senior, obećao da će dosta svog, inače, velikog kapitala uložiti u crnogorsku privredu, posebno u turizam.

Decenijama posle, nisu dolazili u Crnu Goru. Ponti je umro, ne uloživši ni lire u divlju lepotu Montenegra. Ostale su uspomene na njihov boravak.

[objavljeno: 18/07/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.