Proradila fabrika rublja u Somboru

Izvor: Press, 21.Jul.2010, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proradila fabrika rublja u Somboru

U novom pogonu italijanske firme „Kalcedonija" u Somboru, u koju je uloženo 20 miliona evra, počela je proizvodnja, mada ni posle dve godine još nije rešeno pitanje glavnog ulaza i parkinga ispred fabrike. Na tom mestu raste kukuruz, jer još nije okončan postupak oko eksproprijacije ove parcele. Novi pogon fabrike za proizvodnju ženskog rublja „Fiorano" počeo je sa radom iako gradska vlast još nije izgradila glavni ulaz i parking ispred >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << fabrike. Prema rečima direktorke pogona u Somboru Aide Delkić, nisu više mogli da čekaju da se ovo pitanje reši i 140 radnica je preseljeno u novi pogon u kojem se dnevno proizvede 2.000 komada grudnjaka i 3.000 komada donjeg ženskog rublja.- U ovu fabriku uloženo je 20 miliona evra i planirano je da puna zaposlenost bude oko 600 do 700 radnika - kaže direktorka Delkić. Ona dodaje da su juče započeli razgovori sa novim radnicima, a nakon obavljenih provera biće primljeno još 50 radnika. Prosečna zarada je oko 200 evra, ali uz stimulaciju može da se zaradi i 30.000 dinara.
Prema rečimaAide Dekjić, somborska sredina je „iznenađujuće inertna i kao da je svima sasvim svejedno što se investira i gradi i što se i u vreme krize omogućava zapošljavanje novih radnika".
- U drugim sredinama investitori dobijaju kompletno opremljene placeve, a mi još čekamo da se pitanje glavnog ulaza i parkinga u fabriku reši - navodi Delkićeva i dodaje da je prema njenim saznanjima postupak oko uređenja prilaza fabrici pri kraju.
I u Odeljenju za komunalne poslove, nadležnom za komunalno opremanje placeva, nezvanično je dopisniku Pressa potvrđeno da su Ministarstvo za finansije i Ministarstvo za zaštitu životne sredine dali saglasnost za eksproprijaciju sporne parcele, te da se čeka samo odluka Vlade.
Izgradnju ove fabrike podržalo je i Ministarstvo ekonomije koje je sa „Kalcedonijom" 28. maja 2007. godine potpisalo ugovor o bespovratnoj stimulaciji namenjenoj podsticanju otvaranja novih radnih mesta, koji će se realizovati nakon zapošljavanja 400 radnika.   

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Izgradi fabriku, ne dam ti prilaz

Izvor: B92, 22.Jul.2010, 13:30

Sombor -- Italijanska "Kelcedonija" počela je proizvodnju u novom pogonu ekskluzivnog ženskog veša "Fiorano", u Somboru, ali prilaz fabrici još nije rešen...U halu od 12.000 kvadratnih metara uloženo je 20 miliona evra, a pre nekoliko dana u nju je ušlo 140 radnica. I dok mašine bruje, nije izvesno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.