Promrzli ribar nađen posle dan i po kako se drži za granu u ledenoj Dravi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2021, 16:27

Promrzli ribar nađen posle dan i po kako se drži za granu u ledenoj Dravi

Policija je posle duže potrage iz Drave uspela da spase 65. godiŠnjeg čoveka, koji je u utorak biciklom otišao na pecanje, a pronađen je kako se promrzao grčevito drži za granu u nabujaloj reci.

Nestanak pecaroša policiji je prijavila supruga, kada se do večeri u utorak nije vratio kući i nije se javljao na mobini telefon, saopštila je PU osječko-baranjska.

Policija iz Belišća, mesta kod Osjeka, organizovala je potragu u kojoj je učestvovalo i više radnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Hrvatske gorske službe spasavanja i ribara, a trajala je kasno u noć.

U sredu u jutarnjim satima potraga je nastavljena, a policija je posle podne, nedaleko od mesta Gat, u Dravi pronašla čoveka koji se zadnjim atomima snage grčevito držao za granu boreći se za život.

Hitnom intervencijom čovek je izvučen iz hladne i nabujale reke i u zadnjem trenutku mu je policija spasila život.

Zbog iscrpljenosti i hipotermije, 65-godišnjak je prevezen je u Kliničku bolnicu Osijek, gde je zadržan na lečenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.