Projekat Porto Montenegro na staklenim nogama

Izvor: Politika, 22.Dec.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Projekat Porto Montenegro na staklenim nogama

Neizvesno je da li će Tivat, kako su tvrdili u „Adriatik marinasu”, već narednog leta dobiti marinu za luksuzne megajahte

Tivat – Projekat izgradnje superluksuzne marine Porto Montenegro je na staklenim nogama o čemu svedoči javna prepiska „Adriatik marinasa” i crnogorskog Ministarstva za razvoj. Od letošnje rekonstrukcije mola dva, kompanija kanadskog biznismena Petera Munka na prostoru bivšeg „Arsenala” nije uradila ništa. Rok >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << završetka prve faze radova buduće marine za megajahte je 2011. godina, a cela 2008. je utrošena na rušenje objekata bivšeg Remontnog zavoda i rekonstrukciju jednog od četiri „Arsenalova” mola.

U „Adriatik marinasu” su za neočekivanu sporost u realizaciji ambicioznog projekta koji bi likvidaciju stogodišnjeg „Arsenala” ublažio pretvaranjem Tivta u „elitnu turističku destinaciju sa najluksuznijom marinom na Mediteranu”, optužili crnogorsku administraciju. Oni su istakli da su „prema ranijim najavama očekivali da Ministarstvo za ekonomski razvoj neophodne papire obezbedi do početka ovog meseca”.

Ministarstvo za ekonomski razvoj oglasilo se saopštenjem u kome jer istaknuto da ovom ministarstvu nije ni stigao zahtev za dobijanje građevinske dozvole.

„U saznanju smo da projektna dokumentacija koju je investitor dužan da dostavi, još nije završena, a bitno je naglasiti i da se investitor nije zvanično obratio ovom ministarstvu zahtevom za dobijanje građevinske dozvole na datoj lokaciji, a samim tim nisu se stekli ni zakonski uslovi za izdavanje dozvole. Dakle, kada investitor ispuni uslove i podnese zahtev, dobiće dozvolu”, kaže se u reagovanju.

U ovom ministarstvu tvrde da obavljaju vrlo iscrpne konsultacije sa radnim timom firme „Adriatik marinas”, kako bi se izgradio budući nautičko-turistički kompleks Porto Montenegro u Tivtu.

Prema informacijama iz crnogorske vlade u toku su pripremni poslovi za realizaciju prve faze studije lokacije ’Arsenal, tvrde u ministarstvu.

Iz firme Petera Munka ranije su najavili da će po dobijanju građevinske dozvole početi radove kako bi sve bilo gotovo do 1. juna kada će biti završena i rekonstrukcija nekadašnjeg glavnog „Arsenalovog” mola.

Ž. Komnenović

[objavljeno: 23/12/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.