Proglašena epidemija malih boginja u Skoplju

Izvor: Večernje novosti, 03.Jan.2019, 01:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proglašena epidemija malih boginja u Skoplju

Ministarsvo zdravlja Makedonije proglasilo je epidemiju malih boginja (morbilli) u Skoplju i od sutra nevakcinisana deca neće biti primana u vrtiće Ministarsvo zdravlja Makedonije proglasilo je epidemiju malih boginja (morbilli) u Skoplju i od sutra nevakcinisana deca neće biti primana u vrtiće.Takvu odluku su zdravstvene vlasti donele nakon što je registrovano 12 novih slučajeva, od čega je šest potvrđeno, a za ostalih šest se potvrda očekuje sutra. Mađu obolelima >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << je najviše dece, a namlađa je beba od osam meseci, dok ima i jedan stariji pacijent koji ima 31 godinu.PROČITAJTE JOŠ: POVRATAK MORBILA: Vakcina jedina zaštita! Prethodno je 20. decembra u skopskom naselju Radišani registrovano sedmoro obolelih od malih boginja, od kojih petoro dece, a do kraja godine prijavljeno je još nekoliko slučajeva i vlasti strahuju da bi zaraza mogla da se proširi jer je veliki broj nevakcinisane dece. Analiza zdravstvenih kartona, nakon proglašenja lokalne epidemije u Radišanima, pokazala je da je u Skoplju protiv malih boginja nije vakcinisano oko 15.000 dece mlađe od 16 godina, a samo njih 310 je od tada do danas primilo MRP vakcinu.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

EPIDEMIJA MALIH BOGINJA PROGLAŠENA U SKOPLJU: 12 zaraženo, ministar zdravlja HITNO REAGOVAO

Izvor: Kurir, 03.Jan.2019

Makedonsko Ministarstvo zdravlja proglasilo je epidemiju malih boginja na teritoriji grada Skoplja, nakon što je registrovano 12 osoba sa boginjama.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.