Procureo tajni izveštaj, Gospa se u Međugorju nije ukazala

Izvor: RTS, 27.Jun.2015, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Procureo tajni izveštaj, Gospa se u Međugorju nije ukazala

Stav Kongregacije kardinala Gerharda Ludviga Milera apsolutno je negativan kada je reč o Međugorju. Kongregacija je zabranila posetiocima Međugorja da ubuduće iznose u javnost sadržaj navodnih Bogorodičinih poruka jer to mesto ne može biti priznato kao svetilište.
Međugorje, jedno od najpoznatijih katoličkih svetilišta u svetu, ne može biti priznato kao svetilište, ali može biti priznato kao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mesto molitve, piše Jutarnji list, pozivajući se na reči kardinala Gerharda Ludviga Milera.

"Niti se međugorskim svedocima ukazuje Bogorodica, niti katolički vernici smeju pribivati ekstazama takozvanih svedoka pa ni razgovarati s njima", objavio je Milerove reči savetnik za odnose sa javnošću više kardinala Đanluka Barile na svom blogu "Dnevnik Vatikanaca".
Milerove reči i odluka njegove Kongregacije još je u tajnosti, ali je taj izveštaj procureo. Još neće biti objavljen jer se prvo očekuje odluka pape Franje, jer samo on ima vlast da odlučuje o tim pitanjima.
Sam Papa je jasno i javno izrazio nevericu u "međugorski fenomen", i to u dva navrata: jednom prilikom je rekao da Bogorodica nije šefica poštane pa da svakodnevno šalje poruke, a u junu je ironično govorio o nekim svedocima preko kojih stižu Gospine poruke u unapred zakazan dan i sat.
Kako saznaje Jutarnji, u navedenom izveštaju piše da biskupi neće smeti da organizuju hodočaća u Međugorje, a vernici koji tamo idu sami moraće da prati sveštenik. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vatikan otvoreno sumnja u verodostojnost Gospe iz Međugorju nije ukazala

Izvor: RTS, 27.Jun.2015

Stav vatikanske Kongregacije za učenje o veri na čijem čelu je kardinal Gerhard Ludvig Milera apsolutno je negativan kada je reč o Međugorju. . Kongregacija( udruženje specijalizvanih sveštenika) je zabranila posetiocima...

Nastavak na RTS...

Procureo izveštaj, Gospa u Međugorju se ne ukazuje

Izvor: B92, 27.Jun.2015

Stav Kongregacije za učenje o veri apsolutno je negativan kada je reč o Međugorju, stoji u izveštaju čiji se u delovi procureli u javnost, piše Jutarnji list...Kongregacija na čijem čelu je kardinal Gerhard Ludvig Miler je zabranila posetiocima Međugorja da ubuduće iznose u javnost sadržaj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.