Izvor: B92, 07.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privođenje za ubistvo policajca

Skoplje -- Makedonska policija privela je juče jednu osobu zbog sumnje da je povezana sa oružanim napadom u četvrtak.

Tada je nedaleko od Skoplja jedan policajac ubijen, a dvojica su ranjena. Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je priveden A.S.(36) iz Tetova, kome je istražni sudija odredio pritvor od 48 sati.

Policajci su bili u džipu koji koriste specijalne policijske jedinice kada je na njih otvorena vatra iz automatskog oružja na izlazu iz Skoplja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u pravcu autoputa prema Velesu. Napadači su bili u civilnom vozilu marke "opel".

Pripadnik specijalnih policijskih jedinica Zoran Markovski (40) preminuo je na putu ka bolnici, dok su dvojica njegovih kolega sa lakšim ranama zadržani u Kliničkom centru u Skoplju.

Vozilo iz kojeg su napadači pucali pronađeno je kasnije kod jedne benzinske pumpe na oko tri kilometra od mesta napada. U njemu je pronađeno automatsko oružje, a vozilo je imalo falsifikovane registarske tablice.

Policija je u istrazi ustanovila da je A.S. prodao vozilo marke "opel" koje su, kako je utvrđeno veštačenjem, koristili napadači. Prema prvim saznanjima privedeni je vozilo, koje je uvezeno iz Slovenije, u decembru prodao grupi za sada neidentifikovanih osoba iz Skoplja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.