Privedena županica Siska iz SDP

Izvor: Studio B, 02.Apr.2014, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privedena županica Siska iz SDP

Sisačko-moslovačka županica i uticajna političarka vladajuće koalicije, Marina Lovrić Merzel uhapšena je rano jutros posle jednomsečne istrage zbog sumnje da je krivičnim delima tokom tri mandata oštetila županiju.

Policija joj je šest sati pretraživala porodičnu kuću u Sisku iz koje je odnela nekoliko kutija dokumenata, javili su lokalni mediji. Ona bi danas trebalo da se pojavi pred istražiteljima Kancelarije za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << (USKOK) koji mesec dana vode istragu protiv te političarke Socijaldemokratske partije (SDP).

Koliko se zna, Merzel Lovrić je osumnjičena da je više puta u objektu podružnice Hrvatskih šuma u Brezovici održavala pripremne sastanke s delom članova županijske skupštine, i privatne proslave rođendana rođaka, te da je sve to plaćala županija. Na taj način navodno je županija oštećena za oko 182.000 kuna (24.000 evra).

Takođe se sumnja u višemilionsko pretplaćivanje objekata za županijski Zavod za zdravstveno osiguranje.

Osim Lovrić Merzel, ispitano je još nekoliko njenih najbližih saradnika, a doneto je rešenje o pokretanju istrage i protiv bivšeg šefa sisačke podružnice Hrvatskih šuma Zvonka Rožića, koji je navodno tražio od svojih zaposlenih da obave pojedine poslove na svadbi Lovrić Merzel.

Početkom godine Lovrić Merzel politički je uzdrmana jer ju je u medijima njena nekadašnja bliska saradnica Jasmina Jovev optužila za korupciju. Ona je tada odgovorila da je to politički napad, jer je Jasmina Jovev aktivistkinja Hrvatske demokratske zajednice.

Lovrić-Merzel je kuma ministra finansija koji je, prema pisanju medija, već godinama štiti. Njeno ime nedavno se našlo u centru još jedne afere, jer je kao načelnica jedne od najsiromašnijih hrvatskih županija kupila luksuzni automobil marke "audi".

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Privedena županica Siska

Izvor: B92, 02.Apr.2014

Sisak -- Sisačko-moslovačka županica i uticajna političarka vladajuće koalicije Marina Lovrić Merzel uhapšena je rano jutros...Ona je uhapšena posle jednomsečne istrage zbog sumnje da je krivičnim delima tokom tri mandata oštetila županiju...Policija je šest sati pretraživala porodičnu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.