Pristalice DF-a mirno se razišle

Izvor: RTS, 15.Feb.2017, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pristalice DF-a mirno se razišle

Pristalice opozicionog Demokratskog fronta, koji su sačekali odluku parlamenta o ukidanju imuniteta liderima tog saveza Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću ispred zgrade parlamenta, mirno su se razišli petnaestak minuta pre 15 časova.
Pristalice opozicionog Demokratskog fronta, koji su sačekali odluku parlamenta o ukidanju imuniteta liderima tog saveza Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću ispred >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zgrade parlamenta, mirno su se razišli petnaestak minuta pre 15 časova.

Mandić i Knežević, koji se sumnjiče da su učestvovaliu priremanju terorističkih akata u izbornoj noći, 16. Oktobra odlučili su da hapšenje sačekaju u zgradi parlamenta.
Pristalice opozicije razišle su se u miru nakon što ih je na to pozvao funkcioner DF-a Milutin Đukanović.
Đukanović im je poručio da "slušaju dalje instrukcije vrha stranke", preneli su crnogorski mediji.
Najavio je da će biti još "puno protesta".
Nakon što su se pristalice opozicije razišle, saobraćaj u Bulevaru je normalizovan.
Pre ulaska u parlament Mandić je zamolio građane da ne prave incidente.
Crnogorski parlament je odluku o ukidanju imuniteta Mandiću i Kneževiću doneo jednoglasno, a na predlog Administrativnog odbora koji je to predložio u ponedeljak.
U glasanju nije učestvovala opozicija koja bojkotuje rad parlamenta od vanrednih parlmentarnih izbora, 16. Oktobra i traži raspisivanje novih.
Za nastalu političku krizu u Crnoj Gori opozicija optužuje bivšeg premijera i aktuelnog predsednika vladajuće DPS Mila Đukanovića.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ukinut imunitet Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, opozicija i policija ispred parlamenta (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 15.Feb.2017

Danas je u Crnoj Gori ukinut imunitet Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću. Skidanje imuniteta Mandiću i Kneževiću omogućiće njihovo privođenje, što je, kako se veruje, plan Specijalnog državnog tužilaštva. Oni se sumnjiče da su umešani u organizovanje terorističkih aktivnosti u Crnoj Gori...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.