Princ kod premijera a vojvotkinja s Rodnijem! FOTO

Izvor: Mondo, 18.Mar.2016, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Princ kod premijera a vojvotkinja s Rodnijem! FOTO

Nakon dvopičasvonog boravka na Cetinju, prinčevski par Ujedinjenog kraljevstva stigao je u Podgoricu.

Na svom Twitter nalogu prinčevski par objavio je fotografiju snimljenu prilikom silaska iz prestonice u glavni grad uz poruku "Crna Gora je prelepa".

Montenegro is looking beautiful as TRH head back to Podgorica from Cetinje! #RoyalVisitMontenegropic.twitter.com/VYZJ70YwDn

— Clarence House (@ClarenceHouse) 18. ožujka 2016.

U Vili Gorica princ >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Čarls se susreo sa premijerom Milom Đukanovićem i predsednikom Skupštine Rankom Krivokapićem.



Izvor: YouTube

Premijer Milo Đukanović ocenio je nakon razgovora sa britanskim princom da će posjeta princa od Velsa i Vojvotkinje od Kornvola Crnoj Gori i zemljama regiona doprineti daljem unapređenju odnosa sa Velikom Britanijom.

U saopštenju Vlade se navodi da je Đukanović zahvalio princu od Velsa na poseti Crnoj Gori u godini kada se obeležava prva decenija obnove crnogorske nezavisnosti i uspostavljanja diplomatskih odnosa između dve države.

Nakon razgovora sa premijerom, britanski prestolonaslednik imao je sastanak sa predstavnicima vlade, MUP-a i Carine koji je bio zatvoren za javnost.

Na sastanku princa Čarlsa sa potpredsednikom Vlade Duškom Markovićem ocenjeno je da je “saradnja institucija Ujedinjenog kraljevstva i Crne Gore odlična, efikasna i profesionalna”.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), na sastanku Markovića, koji je trenutno i rukovodilac tog Vladinog resora, sa princom od Velsa, prezentovana je uspešna saradnja u oblasti finansijskog kriminala ostvarena između crnogorskih i institucija Velike Britanije.

Saradnja institucija dve države je odlična, efikasna i profesionalna, a ostvareni su i mnogo bolji rezultati nego što su bili predviđeni Memorandumom o saradnji i Operativnim protokolom uz Memorandum u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala sa UK“, saopšteno je iz MUP-a.

Dok princ od Velsa razgovara sa državnim vrhom Crne Gore, njegova supruga vojvotkinja od Kornvola, stigla je u posetu predstavništvu UNICEF-a u Crnoj Gori gde ju je dočekao predstavnik ove organizacije u našoj državi Bendžamin Perks.

HRH speaks to children going through the character education programme that is being piloted by @UNICEFmne. pic.twitter.com/FDIKhlV3yu

— Clarence House (@ClarenceHouse) 18. ožujka 2016.

Vojvotkinja se u predstavništvu UNICEF-a susrela i sa jednim svojim slavnim sunarodnikom, legendarnim glumcem Nikolasom Lindhastom koji se proslavio ulogom Rodnija u kultnoj TV seriji Mućke. Lindhast je promoter hraniteljske kampanje Svako dete treba svoju porodicu i ovo mu je treći boravak u Crnoj Gori u poslednje tri godine.

.@UNICEFmne supporter, Nicholas Lyndhurst welcomes HRH to the @WePROTECT event. pic.twitter.com/xGIg2Ai1Bg

— Clarence House (@ClarenceHouse) 18. ožujka 2016.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.