Izvor: B92, 02.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretučen novinar

Berane -- Novinar Radija Berane i dopisnik podgoričkog dnevnika Republika Tufik Softić pretučen sinoć u centru Berana. Privedeni osumnjičeni.

Prema nezvaničnom izvoru, njega su napale dve osobe, ali u policiji kažu da su priveli više osoba zbog napada. Dežurni hirurg u beranskoj Opštoj bolnici Milorad Bakić rekao je da je Softić u predelu glave zadobio dve rane i više krvnih podliva, da je preživeo lakši potres mozga i da je zadržan u bolnici.

Glavni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << urednik Republike Velizar Brajović sinoć je o napadu razgovarao s načelnikom policije u Beranama Novom Veljićem, koji mu je, kako je taj list preneo, obećao temeljnu istragu. Policija je, kako je navedeno, odmah došla na mesto napada, a zatim blokirala grad.

Softić je izjavio da u poslednje vreme nije dobijao pretnje, ali da je ranije bilo pretnji zbog tekstova u Republici.

Pre dva meseca, fizički je napadnut i direktor i suvlasnik lista Vijesti Željko Ivanović.

Direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović juče je saslušavan u crnogorskom parlamentu zbog napada na književnika Jevrema Brkovića i ubistva njegovog telohranitelja Srđana Vojičića i napada na Željka Ivanovića.

U Crnoj Gori još nije rasvetljeno ubistvo suvlasnika i direktora lista Dan Dušana Jovanovića, ubijenog u maju 2004.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.