Umro osumnjičeni za zločine nad Srbima

Izvor: Blic, 13.Jul.2011, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro osumnjičeni za zločine nad Srbima

U osječkoj bolnici jutros je preminuo Đuro Brodorac osumnjičen za ratni zločin nad Srbima u Sisku 1991. i 1992. godine.

Brodarac, bivši župan Sisačko-moslovačke županije i načelnik policijske uprave, preminuo je oko 8.30 časova od srčanih tegoba, objavio je "Večernji list" na internet sajtu.

On je u bolnicu prebačen juče iz osječkog zatvora u kome se nalazio tri sedmice nakon što je uhapšen zbog sumnje da je počinio ratni zločin na sisačkom području.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Za zločine nad srpskim civilima u Sisku 1991. i 1992. godine osumnjičeni su i ratni komandant specijalne policije u Sisku Vladimir Milanković i bivši pripadnik policijske jedinice "Vukovi" Drago Bošnjak koji su uhapšeni 20. juna.

Četiri dana nakon hapšenja sve trojici je određen jednomesečni pritvor.

Tužilaštvo je u istražnom zahtevu navelo da je mučenjima bilo izloženo najmanje 69 civila sa sisačkog područja od kojih je 31 osoba ubijena.

Sva trojica osumnjičenih pred istražnim sudijom su odbacili optužbe. Mediji navode da je ovaj slučaj prebačen u Osijek još u septembru prošle godine, navodno zbog nezadovoljstva radom sisačkog tužilaštva.

Povezane vesti: Đuro Brodarac prebačen iz zatvora u osiječku bolnicu Skup podrške sisačkim zločincima u Osijeku

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Umro Brodarac, osumnjičen za zločine nad Srbima

Izvor: Radio 021, 13.Jul.2011

U osječkoj bolnici jutros je preminuo Đuro Brodorac osumnjičen za ratni zločin nad Srbima u Sisku 1991. i 1992. godine.

Nastavak na Radio 021...

Preminuo Đuro Brodarac

Izvor: RTS, 13.Jul.2011

Jedan od trojice osumnjičenih za ratni zločin na području Siska tokom 1991. i 1992. godine Đuro Brodarac preminuo je jutros u bolnici u Osijeku. ..Đuro Brodarac koji je nedavno uhapšen zbog ratnih zločina nad srpskim civilima u Sisku 1991. i 1992. godine umro je danas u bolnici u Osijeku...Brodarac...

Nastavak na RTS...

Umro Đuro Brodarac, osumnjičeni za zločine nad Srbima

Izvor: Blic, 13.Jul.2011

U osječkoj bolnici jutros je preminuo Đuro Brodorac osumnjičen za ratni zločin nad Srbima u Sisku 1991. i 1992. godine...Brodarac, bivši župan Sisačko-moslovačke županije i načelnik policijske uprave, preminuo je oko 8.30 časova od srčanih tegoba, objavio je "Večernji list" na internet sajtu...On...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.