Premijer RS: Svi članovi Vlade odriču se pola martovske plate za Fond solidarnosti

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Mar.2020, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer RS: Svi članovi Vlade odriču se pola martovske plate za Fond solidarnosti

Premijer Republike Srpske Radovan Višković pozvao je izabrane zvaničnike u RS, kao i direktore javnih preduzeća i agencija na svim nivoima vlasti da se odreknu 20 posto plate u korist Fonda solidarnosti RS.

On je naveo da će sva ta sredstva biti usmerena za pomoć realnom sektoru.

Višković je najavio da će se svi članovi Vlade RS odreći 50 martovskih primanja, koja će biti uplaćena u Fond solidarnsoti.

Pozvao je i sve ostale u javnom sektoru, osim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << zdravstvenih radnika, da se odreknu dela ličnih primanja za mart.

Oni koji imaju platu do 1.000 konveribilnih maraka (oko 500 evra), treba da se odreknu pet posto primanja, a oni iznad hiljadu maraka da se se odreknu 20 posto plate.

Višković je naveo da je Vlada RS donela odluku koja se tiče plaćanja poreza na dobit i svih obaveza po završnom računu za 2019. godinu do 30. juna.

"Svi privredni subijekti će morati pojedinačno da dostave Poreskoj upravi posebnu izjavu kojom traže odgađanja izmirenja obaveza", rekao je premijer RS.

"Jedna od mera je i moratorijum na otplatu kredita Investiciono-razvojne banke u trajanju od tri meseca za privredne subjekte u Republici Srpskoj", kazao je Višković.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.