Premijer: Biće ćirilice u Vukovaru

Izvor: B92, 23.Jan.2013, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer: Biće ćirilice u Vukovaru

Zagreb -- Hrvatski premijer Zoran Milanović odbacio mogućnost odlaganja uvođenja ćirilice u ravnopravnu službenu upotrebu u Vukovaru.

On je poručio da je reč o dobrim propisima koje je donela HDZ-ova većina.

"Njihova primena je pitanje pravne, ali i ispravne i uspravne države", rekao je Milanović u Hrvatskom saboru, odgovarajući na pitanje Zvonka Milasa (HDZ) da li će vlada razmotriti odlaganje primene Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina kako bi se odložilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i uvođenje ćirilice u Vukovaru.

"Vidite li vi drugo rešenje?", upitao ga je Milanović i podsetio da je reč o Ustavu i Ustavnom zakonu - propisima koje je donela HDZ-ova većina, prenosi agencija Hina.

Pravo manjina na ravnopravnu službenu upotrebu jezika i pisma u sredinama u kojima čine više od trećine ukupnog stanovništva ocenio je kao "dobro", ističući da je primena tog prava pitanje države "koja je ista prema svim svojim građanima".

Milasa je pozvao da predloži svoje rešenje problema, ali i da to rešenje onda objasni članicama Evropske unije koje još nisu ratifikovale hrvatski pristupni ugovor.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatski premijer: Biće ćirilice u Vukovaru, nema odlaganja

Izvor: S media, 23.Jan.2013

Odlaganja uvođenja ćirilice u službenu upotrebu u Vukovaru, nije moguće, izjavio je hrvatski premijer Zoran Milanović...On je poručio da je reč o dobrim propisima koje je donela HDZ-ova većina..."Njihova primena je pitanje pravne, ali i ispravne i uspravne države", rekao je Milanoviću Hrvatskom...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.