Izvor: RTS, 09.Maj.2021, 22:06

Preliminarni rezultati: Ubedljiva pobeda partija lokalne vlasti u Herceg Novom

Prema preliminarnim rezultatima lokalnih izbora u Herceg Novom, najviše glasova dobila je koalicija "Ni lijevo, ni desno - pravac Novi".
Na 76 odsto obrađanih glasova, prema projekciji koalicije "Ni lijevo, ni desno - pravac Novi" ta lista je osvojila nešto više od 28 posto glasova, dok je koalicija "Evropski tim za Herceg Novi" osvojio 21 odsto, "Za budućnost Herceg Novog" 19, Novska lista 19, URA sedam i Prava četiri odsto.
Iz Opštinske izborne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << komisije su kazali da tokom izbornog dana nisu zabeležene nepravilnosti koje bi mogle uticati na regularnost izbora.
To znači da će Demokrata koalicija "Ni lijevo, ni desno, pravac Novi" će imati 10 odbornika, koalicija "Evropski tim za HN" osam, Novska lista i koalicija oko Demokratskog fronta po sedam, URA dva i koalicija oko Prave jedan.
"Ubjedljivo smo najjača lista i mogu da proglasim pobjedu partija na vlasti u proporciji proporciji 80 naspram 20 odsto, za razliku od mog prethodnog obraćanja", rekla je Tamara Vujović iz Demokrata, koji predvode koaliciju "Ni lijevo, ni desno, pravac Novi".
Vujovićeva je, u prethodnom obraćanju, navela kako će partije koje vrše vlast u tom gradu, ubedljivo pobediti lokalnu opoziciju.
"Istorijska pobjeda znači da će DPS imati jednu četvrtinu, a partije vlasti tri četvrtine glasova i da će DPS biti na istorijskom minimumu, bar kad je Herceg Novi u pitanju", navela je Tamara Vujović.
Saopštila je da je, prema njihovim podacima, do 20 sati na birališta izašlo 66,37 odsto od upisanih birača.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.