Predstavnički dom izglasao nepoverenje vladi BiH

Izvor: Studio B, 12.Feb.2013, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavnički dom izglasao nepoverenje vladi BiH

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH izglasao je na današnjoj vanrednoj sednici nepoverenje sadašnjem sazivu Federalne vlade.

Nepoverenje je izrazilo 58 poslanika, 26 je bilo protiv takve odluke, a šest uzdržano, prenosi FENA.

O incijativi za izglasavanje nepoverenja Vladi Federacije BiH izjasniće se i Dom naroda 15. februara, takođe, na vanrednoj sednici u Sarajevu.

Iz opozicione Stranke demokratske akcije najavljeno je da će većina iz Bošnjačkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << kluba delegata tada pokrenuti pitanje vitalnog nacionalnog interesa.

Do izbora nove Vlade, Vlada kojoj je izglasano nepoverenje ne može donositi odluke i druge akte kojima se stvaraju dodatna finansijska opterećenja za Federaciju, usvajati programe utroška sredstava bez saglasnosti Parlamenta Federacije BiH, odluke i rešenja koja se odnose na sva imenovanja iz nadležnosti Vlade Federacije BiH.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pala Vlada Federacije BiH

Izvor: Kurir, 12.Feb.2013

Parlamentarna većina izglasala nepoverenje Vladi sa 58 glasova za, 26 protiv i šest suzdržanih Vlada..SARAJEVO - Parlamentarna većina u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH izglasala je nepoverenje Vladi Federacije Bosne i Hercegovine. Sa 58 glasova za, 26 protiv i šest suzdržanih Vlada...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.