Predsednik Rumunije novčano kažnjen zbog vređanja mađarske manjine

Izvor: RTS, 20.Maj.2020, 21:10

Predsednik Rumunije novčano kažnjen zbog vređanja mađarske manjine

Rumunski Nacionalni savet za borbu protiv diskriminacije je novčano kaznio predsednika države Klausa Johanisa zbog uvredljivog komentara na račun mađarske manjine.
Johanis mora da plati 1.130 dolara zbog izjave da su socijaldemokrate i njihovi politički saveznici dogovorili predaju Mađarskoj dela Transilvanije, u kojem dominiraju etnički Mađari.

Reagujući na predlog zakona o većoj autonomiji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tog regiona, Johanis je rekao "dobro jutro, PSD" na mađarskom jeziku.
Nakon izricaja kazne on je najavio da će uložiti žalbu, preneo je Indeks. Zanimljivo je da je Johanis u januaru dobio nemačku nagradu za podršku manjinama.
Rumunija se približava regularnim parlamentarnim izborima koji bi se trebali održati krajem ove godine ili početkom 2021.
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Predsednik Rumunije kažnjen zbog vređanja mađarske manjine

Izvor: Radio 021, 20.Maj.2020

Rumunski Nacionalni savet za borbu protiv diskriminacije novčano je kaznio predsednika države Klausa Johanisa zbog uvredljivog komentara na račun mađarske manjine...Johanis mora da plati 1.130 dolara zbog izjave da su socijaldemokrate i njihovi politički saveznici dogovorili predaju Mađarskoj dela...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.