Predsednik Mađarske potpisao sporne izmene zakona o radu

Izvor: RTS, 20.Dec.2018, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Mađarske potpisao sporne izmene zakona o radu

Sporne amandmane na zakon o radu koji značajno povećavaju broj prekovremenih sati koje poslodavci mogu da zahtevaju od radnika potpisao je mađarski predsednik Janoš Ader.
Ader je saopštio da je proučio zakon koji je prošle nedelje usvojio mađarski parlament i da je utvrdio da je on u potpunosti u skladu sa mađarskim ustavom i evropskim standardima, prenosi AP.

Predsednik Ader je dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i da smatra da ovaj zakon ne ugrožava prava radnika.
On je poručio radnicima da briga oko promena u zakonu ne treba da im bude prepreka da provedu u miru i spokojstvu predstojeće praznike, Božić i Novu godinu.
Novim zakonom o radu poslodavcima je dozvoljeno da traže do 400 prekovremenih sati rada godišnje, zbog čega su ga kritičari nazvali "Zakon za robove".
U prestonici Mađarske, Budimpešti, već nedelju dana hiljade građana protestuju protiv novog zakona o radu i, kako navode, rastuće autoritarne vladavine nacionalističkog lidera Viktora Orbana.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsjednik Mađarske potpisao sporne izmjene zakona o radu

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Dec.2018

BUDIMPEŠTA - Mađarski predsjednik Janoš Ader potpisao je danas sporne amandmane na zakon o radu koji značajno povećavaju broj prekovremenih sati koje poslodavci mogu da zahtijevaju od radnika.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.