Predloženo razrešenje članova Nadzornog odbora Javnog servisa zbog sumnje u zloupotrebu

Izvor: BKTV News, 13.Jul.2017, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predloženo razrešenje članova Nadzornog odbora Javnog servisa zbog sumnje u zloupotrebu

Parlamentarni odbor za medije utvrdio je predlog o razrešenju četiri od pet članova Nadzornog odbora Hrvatske radio-televizije, zbog sumnje u mogući kriminal na Javnom servisu sa nabavkama opreme.

Istovremeno je usvojen i tekst konkursa za izbor novih.

Petog člana Nadzornog odbora, inače, čini neko iz zaposlenih u ovoj medijskoj kući.

Portal Index.hr podseća da je još u februaru ove godine Nadzorni odbor HRT-a obavestio javnost da ih Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << kulture i saborski Odbor za informisanje, informatizaciju i medije ignoriše, kao i to da su se zbog toga obratili Državnoj kancelariji za reviziju.

Tada je traženo detaljno pročešljavanje HRT-ovih nabavki audiovizuelnih delova u 2015. i 2016. godini. Taj nalaz, međutim, koji je, kako se navodi, napokon ugledao svetlo dana, čini se, ne odgovara aktuelnoj vlasti.

Index.hr konstatuje da je nakon što je Nadzorni odbor detaljno obavestio zastupnike Sabora o potencijalnom kriminalu na HRT-u tokom prošle godine, a poslata je i dokumentacija Državnom tužilaštvu, pa je HDZ odlučio da je najbolje zataškati tu aferu smenom članova Nadzornog odbora.

Šta se to dešava sa tlom Makedonije: Za mesec dana zabeleženo 1.200 potresa

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.