Izvor: RTS, 19.Avg.2022, 18:55

Predlog Abazovića: Bez DPS-a u borbi protiv korupcije

Građanski pokret URA objavio je predlog za rekonstrukciju 43. Vlade Crne Gore. Inicijativu su potpisali poslanici koalicije "Crno na bijelo" i Socijalističke narodne partije (SNP). Andrija Mandić kaže da je 20 poslanika DF-a spremno da potpiše tu inicijativu.
Skupština Crne Gore nstavila je sednicu na kojoj se raspravlja o nepoverenju vladi Dritana Abazovića, a po inicijativi koju je podnelo 36 poslanika Demokratske partije socijalista (DPS), >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Liberalne partije, Socijaldemokrata, Socijaldemokratske partije (SDP) i Demokratske unije Albanaca.

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić saopštio je da je dvadeset poslanika DF-a spremno da potpiše inicijativu za rekonstrukciju Vlade koju su predložili SNP i URA.
"Ne dopada nam se sve u tekstu ali pokušavamo da nađemo mjeru, kao što očekujemo da se kroz jednu normalnu komunikaciju i dijalog možemo da odradimo posao koji smo obećali građanima. Doživljavamo ovo kao važan trenutak. Stojimo čvrsto oko dogovora parlamentarne većine od 30. avgusta", kazao je Mandić. 

Poslanik Demokrata Momo Koprivica izneo je niz kritika na predlog o rekonstrukciji i pozvao premijera da podnese ostavku.
Rekao je da, sudeći prema ovom predlogu, Abazović ima podršku samo devet poslanika koalicije "Crno na bijelo" i SNP.
Poslanik Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović kazao je da inicijativa za rekonstrukciju 43. Vlade Crne Gore nije razrađena i da ne sadrži predlog strukture Vlade Crne Gore, te da nije potpisana od strane 32 poslanika.  
Građanski pokret URA objavio je predlog za rekonstrukciju 43. Vlade Crne Gore. Inicijativu su potpisali poslanici koalicije "Crno na bijelo" i Socijalističke narodne partije (SNP).

U predlogu koji je pročitao premijer Dritan Abazović, navodi se između ostalog da će rekonstruisana vlada i parlamentarna većina dodatno osnažiti borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala na svim nivoima.
Abazović je istakao je da rekonstrukcija podrazumeva učešće svih političkih aktera u vladi, osim podnosilaca inicijative o nepoverenju (DPS, SD, SDP, LP, DUA). 
Abazović je ranije danas u parlamentu istakao je i da je pravi razlog za izglasavanje nepoverenja njegovoj Vladi zaplena cigareta u Luci Bar.
O navodima Abazovića, oglasilo se i Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore, koje je navelo da će razmotriti da u tim predmetima sasluša i premijera.
Da bi vlada pala neophodan je 41 glas poslanika. Razlog za podnošenje inicijative o nepoverenju vladi stranke su podnele zbog potpisivanja Temeljnog ugovora sa SPC.
Ako Abazovićeva vlada preživi današnje glasanje, Skupština će imati priliku da se o sudbini njegovog kabineta ponovo izjašnjava 2. septembra, na zahtev Demokratskog fronta.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ABAZOVIĆ PIŠE PREDLOG ZA REKONSTRUKCIJU VLADE Jedan od lidera Demokratskog fronta otkrio detalje sastanka stare skupštinske većine i premijera Crne Gore

Izvor: Blic, 19.Avg.2022

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić rekao je nakon sastanka dela stare skupštinske većine da premijer Dritan Abazović i potpredsednik Vlade Vladimir Joković pišu svoj predlog za rekonstrukciju Vlade.

Nastavak na Blic...

DRITANOVA STRANKA OBJAVILA PREDLOG O REKONSTRUCIJI VLADE: Evo koji 6 tačaka predlaže URA!

Izvor: Kurir, 19.Avg.2022

U toku je sednica Skupštine Crne Gore na kojoj se raspravlja o poverenju Vladi Dritana Abazovića.

Nastavak na Kurir...

Demokrate odbile Abazovićevu ponudu o rekonstrukciji Vlade Crne Gore

Izvor: Danas, 19.Avg.2022

Inicijativa za rekonstrukciju vlade koju je večeras ponudio crnogorski premijer Dritan Abazović partijama pobednicama izbora 2020 godine, za sada nema podršku većine u Skupštini, proizilazi iz stava Demokrata, partije čiji glasovi odlučuju.

Nastavak na Danas...

Demokrate: Pregovori o formiranju nove Vlade Crne Gore mogu da počnu sutra

Izvor: Blic, 20.Avg.2022, 08:59

Pregovori o formiranju nove vlade na osnovu izborne volje građana od 30. avgusta 2020. godine mogu početi već sutra, saopštilo je Predsedništvo Demokratske Crne Gore.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.