Pravda u Srbiji često i spora i nedostižna

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Feb.2020, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pravda u Srbiji često i spora i nedostižna

Deset godina nije bilo dovoljno Višem sudu u Beogradu da donese prvostepenu presudu u parničnom postupku koji je pokrenuo Vladimir Lazić. To je samo jedan od skoro 258 hiljada predmeta koji u Srbiji čeka okončanje više od deset godina. Dok Vrhovni kasacioni sud trajanje postupaka pravda manjkom sudija i sudskog osoblja, građani se odlučuju da pravdu potraže na Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Jutarnji program za Srbiju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Feb.2020, 11:49

Kako radi pravosuđe u Srbiji, gde 10 godina Višem sudu u Beogradu nije bilo dovoljno da donese prvostepenu presudu po parnici Vladimira Lazića zbog urušavanja kuće? Usvajanje strategije za razvoj kulture u Srbiji kasni deset godina. Da li je moguć kompromis Srpske pravoslavne crkve i države...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.